ESPECIALS
MallorcaWeb
Portada >> Especials >> Cecili Buele >> Espai Mallorca a Barcelona
ESPAI MALLORCA A BARCELONA
Cecili Buele i Ramis
Conseller de Cultura i Joventut del Consell de Mallorca,
Diputat del Parlament de les Illes Balears

25 de setembre de 1999

Avui, dia 25 de setembre de 1999, es compleix el primer aniversari de la inauguració del centre cultural ESPAI MALLORCA, situat al carrer del Carme de la ciutat de Barcelona.  Un centre cultural que, durant els darrers 12 mesos, ha romàs obert de pint en ample a tothom que, des de Barcelona, s’ha volgut acostar a la producció cultural que generen Mallorca i les illes Balears.

Durant aquest primer any, s’hi han duit a terme una quarantena d’activitats que han abastat sectors tan diversos com el llibre, la producció discogràfica, la promoció d’espectacles, o la difusió de les arts plàstiques. També s’hi han tractat assumptes tan diversos com la gastronomia, la filologia o la cultura popular... Unes dues mil persones han assistit als actes que s’hi ha organitzat

Es tracta d’una iniciativa que va esser llançada i impulsada pel Gremi d’Editors de Balears, entitat que s’ha fet responsable de la gestió del projecte, conjuntament amb la Comissió de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.

Tot al llarg d’aquest darrer any, hi han participat, a més a més, i de manera molt diversa d’altres entitats privades i institucions públiques. És el cas de l’Associació Independent de Galeristes de les Balears, el Foment de Turisme de Mallorca, l’Obra Social de la Caixa, el Grup de Comunicació Di7 o el segell discogràfic Blau Discmedi. Com també el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona o l’Institut de Cultura de l’Ajuntament barceloní.

L’actual equip responsable de la Conselleria de Cultura i Joventut del Consell de Mallorca, en una ben marcada línia de treball orientada a continuar, completar i consolidar la labor iniciada pels anteriors responsables d’aquesta àrea, fa una valoració molt positiva de la labor que durant aquest primer any de funcionament ha realitzat l’ESPAI MALLORCA a la ciutat de Barcelona.

En fer aquesta valoració, també agraeix públicament la col·laboració valuosa que hi ha prestat una quantitat ingent de persones i col·lectius que han pres part activa en la dinamització d’aquest centre cultural. Alhora que desitja i espera que aquesta iniciativa de caire cultural contribueixi a augmentar-hi quantitativament i qualitativa les aportacions culturals de Mallorca i les illes Balears al conjunt de territoris que mantenen la llengua catalana com a única llengua pròpia

Cal esperar que, amb la implantació i consolidació d’un govern progressista i nacionalista a les Illes Balears, l’actual ESPAI MALLORCA a la ciutat de Barcelona en vagi rebent un impuls més intens encara. De manera que s’hi arribi a donar una empenta molt més forta i s’hi refermin més estretament els vincles de col·laboració mútua en l’oferta de produccions culturals pròpies de les illes. L’ESPAI MALLORCA obert a la ciutat de Barcelona esdevé un bon mostrador de la producció cultural pròpia de Mallorca i les illes Balears a la ciutat de Barcelona i al conjunt de Catalunya.

Seguint ben de prop un lema encoratjador per al nostre poble, hom pot dir: Despleguem nostra cultura / cap als quatre vents del món. / Despleguem-la a gran altura, / sense por, sense fissura, / amb l’orgull de ser qui som.

<< TORNAR ENRERA
MallorcaWeb HOME