Anar directament al contingut

BULMA: Nova associaciˇ d'usuaris de Linux

BULMA:  Nova associaciˇ d'usuaris de Linux
Des del 9 de desembre, Mallorca ja compta amb una associaciˇ d'usuaris del sistema operatiu Linux, legalment constitu´da. La nova associaciˇ, denominada BULMA (Biso˝os Usuarios de Linux de Mallorca y Alrededores) estÓ integrada per un grup de joves informÓtics, majoritÓriament estudiants de la UIB. Els objectius bÓsics de l'associaciˇ sˇn la divulgaciˇ i promociˇ de la plataforma de software de lliure distribuciˇ Linux, l'organitzaciˇ i suport a grups d'usuaris i desenvolupadors de Linux, i la promociˇ mitjanšant cursos, congressos, etc., de l'accÚs al sistema operatiu GNU-Linux, i altres aplicacions relacionades amb el projecte GNU.

Segons informa, Javi Polo, president de BULMA, el passat dimarts, 21 de desembre, es va organitzar el primer sopar oficial de l'associaciˇ. La web de BULMA ofereix dades detallades sobre l'associaciˇ i sobre els projectes que desenvolupen, una llista de correu, aixÝ com Ómplia informaciˇ, actualitzada puntualment, sobre Linux i el software de codi obert en general.

Linux Ús un sistema operatiu del tipus Unix escrit inicialment per Linus Torvalds (Department of Computer Science, University of Helsinki) assistit per un grup de "hackers" a travÚs d'Internet. ╔s un sistema multiusuari amb multitasca real, i Ús troba en constant evoluciˇ, cada setmana s'incorpora alguna novetat al sistema operatiu. La part central de Linux es distribueix a travÚs de LlicŔncia P˙blica General GNU, que significa que pot ser copiat, modificat i distribu´t lliurement, per˛ no Ús possible imposar restriccions addicionals als productes obtinguts, i s'ha de deixar el codi font disponible, de la mateixa forma que estÓ disponible el codi de Linux.
 
Data de publicaciˇ: 23/12/1999

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat