Anar directament al contingut

BULMA: Nova associació d'usuaris de Linux

BULMA:  Nova associació d'usuaris de Linux
Des del 9 de desembre, Mallorca ja compta amb una associació d'usuaris del sistema operatiu Linux, legalment constituïda. La nova associació, denominada BULMA (Bisoños Usuarios de Linux de Mallorca y Alrededores) està integrada per un grup de joves informàtics, majoritàriament estudiants de la UIB. Els objectius bàsics de l'associació són la divulgació i promoció de la plataforma de software de lliure distribució Linux, l'organització i suport a grups d'usuaris i desenvolupadors de Linux, i la promoció mitjançant cursos, congressos, etc., de l'accés al sistema operatiu GNU-Linux, i altres aplicacions relacionades amb el projecte GNU.

Segons informa, Javi Polo, president de BULMA, el passat dimarts, 21 de desembre, es va organitzar el primer sopar oficial de l'associació. La web de BULMA ofereix dades detallades sobre l'associació i sobre els projectes que desenvolupen, una llista de correu, així com àmplia informació, actualitzada puntualment, sobre Linux i el software de codi obert en general.

Linux és un sistema operatiu del tipus Unix escrit inicialment per Linus Torvalds (Department of Computer Science, University of Helsinki) assistit per un grup de "hackers" a través d'Internet. És un sistema multiusuari amb multitasca real, i és troba en constant evolució, cada setmana s'incorpora alguna novetat al sistema operatiu. La part central de Linux es distribueix a través de Llicència Pública General GNU, que significa que pot ser copiat, modificat i distribuït lliurement, però no és possible imposar restriccions addicionals als productes obtinguts, i s'ha de deixar el codi font disponible, de la mateixa forma que està disponible el codi de Linux.
 
Data de publicació: 23/12/1999

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat