Anar directament al contingut

El Govern aprova l'ecotaxa

El Govern aprova l'ecotaxa
El Govern de les Illes Balears ha aprovat, avui divendres, en Consell de Govern, el projecte de Llei de creació de l'Impost Ecoturístic, conegut popularment com a ecotaxa. El Govern va ajornar en el Consell de Govern del divendres de la setmana passada l'aprovació de l'impost a l'espera de conèixer les propostes anunciades pels hotelers, però l'assemblea de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca no va proposar cap alternativa i va tornar a reiterar la seva total oposició a la creació del nou impost.

En roda de premsa posterior al Consell de Govern, el president Francesc Antich ha declarat que "l'ecotaxa és un dels projectes més importants del Govern i la seva aprovació és un motiu de satisfacció. És una iniciativa innovadora i a molts altres indrets turístics ja s'estan plantejant portar endavant iniciatives d'aquest estil". Segons el president, "l'ecotaxa és un mecanisme de solidaritat entre turistes i residents, entre zones de costa i les d'interior i respecte a les generacions futures en la preservació del medi ambient".

La nova llei haurà d'aprovar-se en el Parlament i el president Antich s'ha mostrat obert a acceptar propostes que millorin el nou impost en la tramitació parlamentària.

Més informació:
- Vídeo en diferit: Roda de premsa del Consell de Govern (23/06/2000)
- Impost Ecoturístic (ecotaxa): Projecte de llei de l'impost sobre les estades a empreses turístiques d'allotjament, destinat a la dotació del fons per a la millora de l'activitat turística i la preservació del medi ambient
- Altres articles relacionats amb l'ecotaxa
- Altres acords del Consell de Govern (23/06/2000)

Debat actual: Què opines del Projecte de Llei de l'Impost Ecoturístic? informa't, opina, vota (des del 26/05/2000)
Debat anterior: Creus que s'ha d'aplicar l'ecotaxa a les Illes Balears? resultats i llibre d'opinions (del 16/08/1999 al 15/11/1999)
 
Data de publicació: 23/06/2000

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat