Anar directament al contingut

"Les illes de la llum" a l'auditòrium Sa Màniga

"Les illes de la llum" a l'auditòrium Sa Màniga
El proper dissabte, 17 de juny, a les 20,30 h, s'inaugurarà a l'auditòrium Sa Màniga de Cala Millor l'exposició "Les illes de la llum". La mostra presenta al voltant de trenta imatges procedents dels treballs fotogràfics de Joaquim Gomis, Raoul Hausmann, Florence Henri i Sibylle von Kaskel. Aquests creadors tenen com a denominador comú el fet d'haver estat vinculats amb els moviments d'avantguarda i haver trobat a les Illes Balears una síntesi perfecta entre la tradició i la modernitat.

Durant els anys trenta, les Illes Balears varen ser un dels destins per on passaren o on residiren nombrosos artistes, atrets per la virginitat del paisatge, les tradicions, el clima i l'arquitectura, sobretot la de l'illa d'Eivissa, on les construccions populars es corresponien amb l'ideal de modernitat que imperava a l'època. Aleshores Mallorca s'havia convertit en un important centre turístic, i Palma en una ciutat de moda. Els fotògrafs Raoul Hausmann, Florence Henri, Sibylle von Kaskel i Joaquim Gomis van ser quatre dels artistes que van plasmar, a través de les seves visions particulars, una de les èpoques daurades de les illes Balears i de la creació fotogràfica.

Per acompanyar l'exposició, Sa Màniga organitza dues activitat complementàries: una visita comentada a l'exposició per al públic en general, el 28 de juny a les 20,30 h; i la conferència "Els difusors de les avantguardes fotogràfiques a les Illes Balears", el 5 de juliol a les 20,30 h; ambdues a càrrec de la Dra. Maria Josep Mulet, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Foto: © Joaquim Gomis, Funeral, Santa Eulàlia del Riu, 1947
 
Data de publicació: 10/06/2000

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat