Anar directament al contingut

Miquel Barceló: un pintor i la ceràmica

Miquel Barceló: un pintor i la ceràmica
L'artista mallorquí Miquel Barceló presenta sota el títol "Miquel Barceló: un pintor i la ceràmica" (Miquel Barceló: Un peintre et la céramique) una mostra de ceràmiques al Museu de les Arts Decoratives (Musée des Arts décoratifs) de París.

L'exposició, que reuneix més d'un centenar de ceràmiques representatives dels cinc darres anys de recerca i creació de l'artista, va ser inaugurada el passat 26 de setembre i podrà visitar-se fins el 12 de novembre de 2000.

Pintor reconegut a nivell internacional, Miquel Barceló treballa amb la ceràmica des de 1995. Les noves creacions de l'artista estan fortament influenciades per les seves llargues estades a Mali, en ple cor del país Dogon, on Barceló experimenta amb nous materials, i per la prolongació d'aquesta experiència en el taller tradicional de Jeroni Ginard a Artà.

Aquesta aproximació de Barceló s'inscriu en la línia de pintors com Miró i Picasso que s'han interessat per la ceràmica, obrint la seva creació a la tercera dimensió i associant les seves recerques a les mitologies ancestrals de les Arts del Foc.

Miquel Barceló ja va exposar a finals de 1999 i fins el febrer d'enguany una mostra de 51 ceràmiques al Museu d'Art Espanyol Contemporani de la Fundació Joan March, a Palma.
 
Data de publicació: 28/09/2000

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat