Anar directament al contingut

Medalles d'Or i Premis Ramon Llull del Govern

Medalles d'Or i Premis Ramon Llull del Govern
El Govern de les Illes Balears ha decidit distingir amb les Medalles d'Or i amb els Premis Ramon Llull 2002, que com ja és tradicional s'atorguen en el marc dels actes organitzats entorn l'1 de març amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears, a les persones i entitats que es relacionen a continuació.

Medalles d'Or de la Comunitat Autònoma 2002: Teodor Úbeda Gramage (Ontinyent, País Valencià, 1931), actual bisbe de Mallorca; Cercle Artístic de Ciutadella, societat cultural fundada el 1881; Obra Cultural Balear (OCB), entitat cívica i cultural creada a Palma el 1962 per iniciativa de Francesc de Borja Moll, amb l'objectiu de fomentar la llengua i la cultura de les Illes Balears; i Grup d'Ornitologia Balear (GOB), organització ecologista fundada a Palma el 1973 per Josep Antoni Alcover, Pere Bosch, Josep Maria Casasayas, Jesús Jurado, Joan Mayol i Hilari Morales.

Premi Ramon Llull a l'activitat cívica: Joan Riudavets Moll (Migjorn Gran, 1889), sabater jubilat, és un dels homes de més edat del món; Confederació d'Associacions de Veïns, organització que aglutina el moviment veïnal; Associació Paràlisi Cerebral de Balears (ASPACE), organització fundada a Palma el 1976 per un grup de pares de nins afectats de paràlisi cerebral; Josep Campaner Puigserver (Palma, 1948), fundador el 1996 de l'ONG Noma Balears, avui Fundació Campaner, dedicada a la malaltia del noma; i Encarnació Viñas Olivella (Lleida, 1919), pedagoga i mestra.

Premi Ramon Llull a les ciències: Antoni Roig Muntaner (Palma, 1931), doctor amb un ampli currículum a l'àmbit de la docència i la recerca i un dels fundadors de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Premi Ramon Llull a les lletres: Gabriel Galmés Truyols (Manacor, 1962-2001), escriptor i professor; Carme Riera (Palma, 1948), escriptora i professora d'universitat que viu a Barcelona des de l'any 1968; Anthony Bonner (Nova York, 1928), fa gairebé cinquanta anys que viu a Mallorca i és el principal difusor de l'obra de Ramon Llull; Bartomeu Bennàssar Vicenç (Felanitx, 1937), doctor en teologia i professor del Centre d'Estudis Teològics de Mallorca (CETEM); i Bartomeu Melià Lliteras (Porreres, 1932), antropòleg especialitzat en la cultura guaraní.

Premi Ramon Llull a les arts: Pere Quetglas Ferrer (Palma, 1915-2001), conegut com Xam, fou caricaturista, dibuixant de cartells publicitaris, gravador i pintor; Coral Universitària, agrupació musical fundada l'any 1977 a Palma pel seu director Joan Company Florit i per un grup de professors i estudiants de la Universitat de les Illes Balears; UC, grup musical eivissenc format el 1973 per Isidor Marí, Joan Marí i Victorí Planells; i Antònia Buades Vallespir (Sa Pobla, 1911), coneguda com Madò Buades, cantadora popular de formació autodidacta.

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich lliurarà els guardons el proper 28 de febrer, a les 19:00 h, en un acte institucional al Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma.

Més informació: Comunicats de premsa del Govern (21/02/2002)
 
Data de publicació: 21/02/2002

© 1996-2019 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat