Anar directament al contingut

Els personatges del TBO a sa Pobla

Els personatges del TBO a sa Pobla
Can Planes de sa Pobla acull fins el 31 d'agost una exposició antològica dedicada al dibuixant Marino Benejam Ferrer.

Marino Benejam Ferrer (Ciutadella, 1890 - Barcelona, 1975) va viure a Barcelona des de ben jove, col·laborant durant més de cinquanta anys amb la revista d'humor TBO. Els seus dibuixos i acudits varen donar vida a personatges tan coneguts com la Familia Ulises –una de las famílies més populars de la postguerra espanyola–, Melitón Pérez, Eustaquio Morcillón i Babalí, entre d'altres.

Els dibuixos originals que es presenten formen part de les col·leccions privades de Lluís Giralt, Marcel·lí Mora i Francesc Regàs.

Patrocinada per la Fundació "Sa Nostra", la mostra és itinerant i ja es va presentar el passat novembre a Menorca, primer a Ciutadella, ciutat natal de Benejam, i després a Maó. El passat mes de gener l'exposició es presentà a la ciutat d'Eivissa, coincidint amb unes jornades dedicades al còmic, entre febrer i març va estar a Formentera i el mes d'abril es presentà a Palma. Els personatges del TBO arriben ara a sa Pobla, igual que varen arribar a Palma, en el marc del Còmic Nostrum 2002.

Com a activitat complementaria de la mostra s'ha organitzat un cicle de conferencies que va començar el passat divendres 5 de juliol amb la intervenció de Florentino Flórez i continuarà el proper divendres 12 de juliol, a las 19:00 h, amb la conferencia titulada "Narrativa Manga" a càrrec de Guillem March. La darrera conferencia titulada "1.000 narracions = 1.000 solucions"  serà el 20 de juliol, a les 19:00 h, a càrrec d'Àlex Fito.

Entrada: adults 3 €, menors i jubilats 1,50 €

Horari:
- De dimarts a dissabte de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 20:00 h
- Diumenge de 10:00 a 14:00 h
- Dilluns tancat

Fotos © BalearWeb
 
Data de publicació: 09/07/2002

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat