Anar directament al contingut

Els molins de Mallorca

Els molins de Mallorca
Foment al Desenvolupament de Mallorca (Fodesma) és un organisme del Departament de Promoció i Ocupació del Consell de Mallorca que té com a objectiu l'estudi, la rehabilitació, la conservació i la promoció del patrimoni etnològic de l'illa mitjançant projectes de formació i ocupació. Per tal de difondre l'important patrimoni etnològic que constitueixen els molins de Mallorca i donar a conèixer les accions que es porten a terme per a la seva protecció, Fodesma ha publicat la web Molins de Mallorca amb àmplia informació sobre els molins d'aigua, de vent i de sang i la catalogació del patrimoni molinològic. La pàgina, editada en català, espanyol i anglès, també inclou informació sobre el Programa de restauració de molins i sobre el Taller de restauració de molins de Son Bonet i una secció dedicada al IV Congrés Internacional de Molinologia, que es celebrarà de l'1 al 3 de maig de 2003 a la ciutat de Palma, organitzat pel Consell de Mallorca en col·laboració amb l'Associació d'Amics dels Molins de Mallorca.

Fodesma també porta a terme el projecte de catalogació, anàlisi i rehabilitació de camins, barraques, terrenys marjats i altres construccions de pedra en sec i la creació de la Ruta de la Pedra en Sec, itinerari senderista que va des d'Andratx fins a Pollença seguint l'antiga xarxa de camins rurals de la Serra de Tramuntana. Es pot ampliar informació sobre aquest tema a la web La pedra en sec, publicada per Fodesma l'any 2000.

Foto © BalearWeb: Molí de sa Planeta (Andratx)
 
Data de publicació: 15/01/2003

© 1996-2019 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat