Anar directament al contingut

Sant Antoni i Sant Sebastià a Pollença

Sant Antoni i Sant Sebastià a Pollença
Un any més, Pollença celebrarà festes per Sant Antoni i per Sant Sebastià. El programa d'actes s'iniciarà el diumenge 12, a les 19:00 h, amb una mostra de ball de pagès a càrrec de l'Escola de Ball al Club Pollença, on també es podrà veure l'exposició del concurs de fotografia "Festes de Sant Antoni 2002".

Els actes més populars, però, se celebraran la propera setmana: el dijous 16 de gener, la revetlla; el divendres 17, dia de Sant Antoni; i el dilluns 20, dia de Sant Sebastià.

Els actes programats per al dijous, dia 16, s'iniciaran a les 18:00 h, amb el Concurs de Foguerons i l'actuació dels Xeremiers; seguidament se celebraran les cercaviles a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors de Pollença. A les 20:00 h s'encendran els foguerons i es lliuraran els premis del Concurs.

Divendres, dia 17, a les 10:00 h, tindrà lloc la Tradicional Colcada i les Beneïdes, amb un regal per a tots els participants. A les 11:30 h, des de l'Almoina, tendrà lloc la sortida per anar a cercar el Pi a Ternelles, amb acompanyament de Xeremiers. A la possessió Ternelles hi haurà un dinar de pa amb oli, arengades i vi; i a les 14:00 h, després de dinar, els pollencins portaran el Pi a la Plaça Vella. Allà es col·locarà verticalment i els joves de la vila intentaran pujar els 20 metres d'alçada que sol fer el pal. El mateix divendres, a les 20:00 h, se celebraran els actes religiosos: la Missa Concelebrada i l'ofrena a Sant Antoni.

El dia de Sant Sebastià, dilluns 20, també hi haurà festa. A les 14:00 h repicada de campanes, i a les 19:30 h processó amb la imatge de Sant Sebastià i els tradicionals Cavallets i l'Estendard. A continuació, celebració eucarística amb el ball de l'Oferta. I per acabar, gran fogueró a la Plaça Major i Ball de les Taules pels Cavallets.

Foto © Toni Salas
 
Data de publicació: 09/01/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat