Anar directament al contingut

Mallorca per la pau. No a la guerra!

Mallorca per la pau. No a la guerra!
La Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social ha convocat una manifestació contra la guerra a l'Iraq que començarà  el 15 de febrer a les 18:00 h a la plaça d'Espanya de Palma. La mobilització s'emmarca en el Dia d'Acció Global contra la guerra, jornada en la qual es duran a terme manifestacions a tot el món.

D'altra banda, el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, ha enviat una carta al president del Govern espanyol, José María Aznar, on comunica l'acord adoptat pel Govern de les Illes Balears el passat 24 de gener de manifestar-se en contra d'una intervenció militar a l'Iraq i demana al Govern espanyol que no utilitzi els ports i els aeroports de les Illes Balears si finalment es produeix el conflicte bèl·lic.

Per la seva banda, el Consell Executiu de la Universitat de les Illes Balears ha emès un comunicat, que s'ha enviat al president del Govern espanyol i a l'ambaixador dels Estats Units a Espanya, on es pronuncia en contra de la guerra a l'Iraq i demana al Govern espanyol que defensi en tots els fòrums internacionals una solució pacífica al conflicte.

Actualització (11/02/2003): El Parlament de les Illes Balears aprovarà el proper dimarts amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris, a excepció del format pel Partit Popular que s'hi oposarà, una declaració institucional en contra de la guerra a l'Irak. En sentit contrari, el Parlament de Madrid ha rebutjat una declaració contra la guerra que ha tengut el suport de tota l'oposició i el vot en contra dels parlamentaris del Partit Popular. La discussió de la moció presentada al Parlament de les Illes Balears ha coincidit amb l'arribada al port de Palma del destructor USS Oscar Austin. Aquest fet ha motivat la carta que el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, ha dirigit al president del Govern central, José María Aznar, demanant explicacions.

Notícies relacionades:

- Menorca per la pau. No a la guerra! Conentracions a Maó i Ciutadella. Manifestació a Maó. Posició del Consell de Menorca.

- Eivissa per la pau. No a la guerra! Manifestació a Eivissa. Posició del Consell d'Eivissa i Formentera.

- Formentera per la pau. No a la guerra! Concentració a Formentera. Posició de l'Ajuntament.

- Davant la guerra, actua. Web de Médicos Sin Fronteras, Greenpeace, Intermón Oxfam i Amnistía Internacional.
 

Debat/Enquesta: Creus que els Estats Units han d'atacar l'Iraq?
 
Data de publicació: 06/02/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat