Anar directament al contingut

Continuen les mobilitzacions per la PAU

Continuen les mobilitzacions per la PAU
Convocats per la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social, més de deu mil ciutadans de totes les edats es van tornar a manifestar el passat dissabte pels carrers de Palma en contra de la guerra. Un nombrós grup d'actors amb el nom d'Encontre d'Art per la Pau donà el to festiu i reivindicatiu a la mobilització que va transcórrer pacíficament des de la plaça d'Espanya fins a ses Voltes passant per les Avingudes i el passeig Marítim. Un cop els manifestants van arribar a Ses Voltes, la periodista Marisol Ramírez llegí el manifest unitari en contra de la guerra i l'acte finalitzà amb l'actuació de l'humorista Llonovoy. La mobilització del passat dissabte és la cinquena manifestació massiva convocada per la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social contra la guerra a l'Iraq. La primera fou el 15 de febrer amb més quaranta mil persones, la segona el 15 de març amb la participació d'uns vint mil manifestants, la tercera el 20 de març, coincidint amb l'inici de la guerra, amb l'assistència d'unes quinze mil persones, i la quarta el 29 de març amb més de vint mil persones.

Els ciutadans de les Pitiüses també és van tornar a mobilitzar el passat dissabte. A Eivissa prop de mil persones de totes les edats es van manifestar pacíficament pel centre de Vila seguint la convocatòria de la Plataforma per la Pau d'Eivissa. L'acte, que comptà amb la participació d'un grup de pallassos escenificant la mort, finalitzà amb la lectura del manifest unitari en contra de la guerra, a càrrec del cineasta Antonio Isasi. La Plataforma per la Pau d'Eivissa ha convocat els eivissencs a concentrar-se cada dissabte a les 20:00 h al passeig Vara de Rey per expressar el seu rebuig a la guerra. Pel que fa a Formentera, més de 300 persones van respondre a la convocatòria de la Plataforma per la Pau de Formentera i es van tornar a manifestar pacíficament el passat dissabte en contra de la guerra a la plaça de l'Ajuntament. La Plataforma per la Pau de Formentera està organitzant un concert en contra de la guerra que tendrà lloc el dissabte 19 d'abril a la la plaça de l'Església de Sant Ferran.

A l'illa de Menorca també continuen les mobilitzacions en contra de la guerra i els passats divendres i dissabte es va celebrar una consulta popular, organitzada per la plataforma Menorca per la Pau, en la qual hi participaren més de 4.500 persones, que mostraren de forma majoritària el seu rebuig a la guerra. La plataforma Menorca per la Pau continua convocant la ciutadania dels municipis de Menorca a realitzar casserolades en contra de la guerra cada dimecres davant els ajuntaments. Per la seva banda, l'Ajuntament de Ciutadella continua convidant tots els ciutadans a fer tres minuts de silenci cada dia a les 12:00 h davant el consistori per testimoniar el compromís per la pau.
 

Reportatge fotogràfic:
27 fotografies de la manifestació de Palma
 

Foto © BalearWeb
 
Data de publicació: 13/04/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat