Anar directament al contingut

Miquel Barceló obté el Príncep d'Astúries de les Arts

Miquel Barceló obté el Príncep d'Astúries de les Arts

L'artista mallorquí Miquel Barceló ha estat guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts 2003. El jurat del premi, convocat per la Fundació Príncep d'Astúries i dotat amb cinquanta mil euros i una escultura de Joan Miró, considera Barceló com un dels noms més importants de la pintura europea contemporània.

Miquel Barceló està treballant actualment en el revestiment de terracota i la decoració de la capella de Sant Pere a la Seu de Mallorca. D'altra banda, fins el 31 d'agost es pot visitar a sa Llotja de Palma una retrospectiva que agrupa vint-i-un quadres de gran format realitzats per l'artista des de 1983 fins l'actualitat. La mostra forma part del conjunt d'exposicions titulat "Miquel Barceló a les Illes Balears" que, organitzat per la Fundació Balears 21 i comissariat pel mallorquí Enric Juncosa, director del Irish Museum of Modern Art de Dublín, també ha portat l'obra de l'artista al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa, a la plaça de la Constitució a Sant Francesc Xavier de Formentera, al Museu de Menorca a Maó i a la capella del Roser a Ciutadella.

Es pot trobar més informació sobre l'artista i la seva obra a la web del Fons Documental Miquel Barceló d'Artà.

Foto © BalearWeb: detall de la instal·lació "La biblioteca de Miquel Barceló" (Artà, 2002)

 
Data de publicació: 12/06/2003

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat