Anar directament al contingut

Fòrum Social de Mallorca

Fòrum Social de Mallorca
Sota el lema "Un altre món és possible, una altra Mallorca també", els propers dies 17, 18 i 19 d'octubre se celebrarà a Palma el primer Fòrum Social de Mallorca. Amics de la Terra, Associació d'Amics del Poble Saharauí de les Illes Balears, ATTAC-Mallorca, Oikumene i STEI-i són algunes de la vintena d'entitats organitzadores de l'esdeveniment, al qual s'han adherit més de 50 organitzacions i associacions com Ben Amics, Consell de Joventut de les Illes Balears, Fundació Deixalles i GOB, entre altres.

El Fòrum començarà el divendres 17 d'octubre, a les 17:00 h, amb una cercavila des de la plaça d'Espanya fins a la plaça de Sant Francesc. Seguidament, tendrà lloc a la sala d'actes del Col·legi de Sant Francesc la conferència inaugural amb la participació, entre altres, d'Edgar Gimenez, de Mèxic; Bernard Cassen, d'ATTAC França; i Carlos Taibo, professor de la Universitat Autònoma de Madrid i analista polític. Després de l'acte inaugural, a la mateixa plaça, es celebrarà una vetllada musical.

Les jornades de debat dels dies 18 i 19 es celebraran a l'edifici Jovellanos de la UIB i s'articularan a través de quatre eixos temàtics: "Diàleg intercultural i migracions", "Conflictes, militarisme i cultura de la pau", "Desenvolupament i drets econòmics i ambientals", i "La Ciutadania en la construcció de la societat democràtica que volem". En el marc del programa del Fòrum, el dissabte 18, a partir de les 21:00 h, tendrà lloc al pati de l'edifici Guillem Cifre de la UIB un concert d'entrada gratuïta, organitzat per Deacorde, amb l'actuació de Nema, Yomi, Ronya, Estado marihuano, i El empleado del mes.

Segons els organitzadors, el Fòrum té per objectius: analitzar el model neoliberal i de globalització econòmica, contextualitzar aquest model imperant i les seves conseqüències a tots els àmbits de l'illa, fomentar alternatives al model imperant mitjançant el compromís individual i col·lectiu, contribuir per fer realitat una democràcia participativa i, per últim, exigir des de la ciutadania una transformació del model econòmic, social, polític i cultural de Mallorca dins del context de la Mediterrània.

El Fòrum Social de Mallorca ha estat reconegut pel Fòrum Social Mundial i l'organització té previst participar en el Fòrum Social Europeu, que es celebrarà a París el proper mes de novembre, i en el Fòrum Social de la Mediterrània, que tendrà lloc a Barcelona el mes de març de 2004.
 
Data de publicació: 13/10/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat