Anar directament al contingut

30 anys de GOB

30 anys de GOB
L'any 1973 un grup de sis persones decidiren crear una nova associació amb el nom de Grup Ornitològic Balear. Trenta anys després, el GOB compta amb més de 6.000 afiliats havent-se convertit en una de les principals organitzacions ecologistes europees.

En el marc dels actes organitzats pel GOB amb motiu de la celebració del seu 30 aniversari, el passat divendres va tenir lloc un acte commemoratiu a l'auditori del Conservatori de Música i Dansa de les Balears. L'acte, que fou presentat per la periodista Lina Pons, s'inicià amb la intervenció de Xisco Avellà, ex-president de l'organització, que repassà la història de l'entitat. Després de la  projecció d'un muntatge audiovisual amb imatges representatives dels 30 anys, produït per Miquel Àngel Dora, els representants de les delegacions locals de l'associació pujaren a l'escenari per rebre una serigrafia de Jaume Falconer. Finalitzat aquest reconeixement fou el moment d'entregar els tradicionals premis Alzina, que anualment concedeix el GOB a favor de persones o entitats que destaquen en la lluita pel medi ambient. El periodista Miquel Piris, impulsor de la Marxa pel Tren de Llevant, i els cantants Toni Nicolau i Suso Rexach, en representació de l'associació Músics per la Llengua, pujaren a l'escenari a recollir el premi. El tercer premi Alzina fou concedit de forma indeterminada a tots els voluntaris que anaren a Galícia amb motiu del vessament de fueloil del Prestige. Macià Blázquez, actual president del GOB, intervingué per agrair la multitudinària assistència a l'acte, el qual finalitzà amb l'actuació del grup Cap-pela.

Entre les activitats emmarcades en el 30 aniversari del GOB, el 12 de desembre inaugurarà el seu nou local social al carrer Manuel Sanchis Guarner de Palma i publicarà un número especial de la revista L'Ecologista.

Fotos © BalearWeb:
1. Xisco Avellà
2. Representants de les delegacions locals del GOB
3. Macià Blázquez, Suso Rexach, Miquel Piris i Toni Nicolau
4. Grup Cap-pela
 
Data de publicació: 29/11/2003

© 1996-2020 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat