Anar directament al contingut

El Cant de la Sibil·la a Internet

El Cant de la Sibil·la a Internet
El Consell de Mallorca va anunciar el passat dimarts que ha iniciat l'expedient administratiu per declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) el Cant de la Sibil·la. El 24 de desembre, pràcticament totes les esglésies de Mallorca celebren les Matines, els oficis de la Nit de Nadal per commemorar el naixement de Jesús. El cant de la Sibil·la, d'origen molt antic, és un dels moments més emotius d'aquesta celebració. El cant, que només es conserva a l'Alguer (Sardenya) i a Mallorca, profetitza la fi del món i constitueix tota una cerimònia protagonitzada, generalment, per un jove de veu blanca, vestit amb una túnica, un mantell de sedes brodades, un casquet o capell i a les mans una gran espasa.

Es pot escoltar el Cant de la Sibil·la (11:14) en format Real Àudio des d'aquest enllaç. Aquesta versió, interpretada per Pere Antoni Canyelles Pons dels Blauets de Lluc, forma part del disc "Els Blavets" (Blau, 1993) i és a Internet des de l'any 1999 gràcies a la col·laboració del Santuari de Lluc en l'especial Nadal 1999-2000, produït per MallorcaWeb.

Una altra possibilitat és escoltar des d'aquest enllaç del Santuari de Lluc un fragment (3:26) en format MP3. Aquesta versió forma part del disc "Nadal Blau" dels Blauets de Lluc, editat coincidint amb les festes de Nadal de l'any 2001 pels estudis Ona Digital.
 
Data de publicació: 03/12/2003

© 1996-2020 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat