Anar directament al contingut

La globalització pot i ha de canviar

La globalització pot i ha de canviar
La globalització pot i ha de canviar cap a un procés més just i integrador, segons adverteix l'informe "Per una globalització justa: crear oportunitats per a tots", presentat davant l'Organització Internacional del Treball (OIT) per la Comissió Mundial sobre la Dimensió Social de la Globalització.

El document reconeix els beneficis immensos que poden obtenir-se amb la globalització que ha propiciat societats i economies obertes, així com una major llibertat per a l'intercanvi de béns, idees i coneixements. Com a resultat d'això, segons senyala l'informe, comença a configurar-se una vertadera consciència global, atenta a les desigualtats lligades a la pobresa, la discriminació per raó de sexe, el treball infantil i la degradació mediambiental, tant se val on es produeixi.

No obstant, segons senyala el document, en el funcionament actual de l'economia global s'observen desequilibris persistents i profundament arrelats que resulten inacceptables des d'un punt de vista ètic i indefensables des d'un punt de vista polític.

Més informació: "Per una globalització justa: crear oportunitats per a tots" (OIT)
 
Data de publicació: 26/02/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat