Anar directament al contingut

No més guerres!

No més guerres!
Coincidint amb el primer aniversari de l'inici de la guerra a l'Iraq i sota el lema "No més guerres. Fora invasors de l'Iraq", unes 4.000 persones es manifestaren el passat dissabte pels carrers del centre de Palma per mostrar el seu rebuig a la guerra i afirmar el seu compromís amb la pau. La manifestació, convocada per la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social, transcorregué pacíficament des de la plaça d'Espanya fins el passeig del Born, on el fotògraf Jaume Rosselló, en representació del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB), llegí un manifest unitari. L'acte finalitzà amb la cançó de Pau Casals "El Cant dels ocells", interpretada al violoncel per Miriam Rader.

El mateix dia, al migdia, unes quaranta persones realitzaren una casserolada de protesta davant l'Ajuntament de Maó mentre que a Ciutadella es penjaven diversos cartells en contra de la guerra i a favor de la pau. També a Eivissa unes mil persones convocades per la Plataforma per la Pau es manifestaren pels carrers de Vila.

La primera manifestació contra la guerra es celebrà el 15 de febrer de l'any passat. Les manifestacions següents foren el 15 de març, el 20 de març coincidint amb l'inici de la guerra, el 29 de març i el 12 d'abril. També és pot incloure en aquesta llista la històrica manifestació celebrada el 12 de març d'enguany després del brutal atemptat terrorista de Madrid.

Foto © BalearWeb
 
Data de publicació: 23/03/2004

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat