Anar directament al contingut

Què hi ha darrere del nou disseny de BalearWeb?

Què hi ha darrere del nou disseny de BalearWeb?
BalearWeb s'ha embarcat en una important reforma de totes les seves pàgines web, per adaptar-les als estàndards de l'XHTML (Extensible Hypertext Markup Language) que recomana el W3C (World Wide Web Consortium). L'objectiu és oferir major accessibilitat i funcionalitat al sistema, requisits imprescindibles per a un portal basat en els continguts i amb força trànsit.

El llenguatge XHTML és la nova versió de l'HTML i està dissenyat per oferir una major accessibilitat a tot tipus de plataformes, abraçant des de PDA i televisors, fins als navegadors especialitzats que utilitzen les persones amb discapacitats o els robots indexadors de pàgines web tipus Google.

Aquest nou sistema permet separar els continguts del disseny, mitjançant la utilització dels fulls d'estil CSS (Cascading Style Sheets), fent que les pàgines puguin ser llegides amb i sense grafisme. Desapareixen totes les taules i els gifs que s'utilitzaven per maquetar, fent que el codi font sigui molt més simple i les pàgines es carreguin molt més aviat.

Són molt poques les webs a les Illes Balears i a la resta del món que s'han adaptat a aquest sistema. La majoria de portals, webs governamentals i de la premsa escrita no segueixen encara els nous estàndards recomanats pel W3C, ni tenen en compte els temes d'accessibilitat.

Els navegadors antics tenien moltes dificultats per interpretar correctament els fulls d'estil CSS, però les versions recents que utilitzen la gran majoria d'internautes permeten que el webmaster pugui preveure amb força exactitud l'aspecte que tendran els documents web. És possible que els usuaris amb versions molt antigues vegin la pàgina sense cap estil, però així i tot, podran accedir al contingut.

De moment només s'han posat a la xarxa les noves portades de MallorcaWeb en català, espanyol, anglès i alemany. En aquests moments es treballa en l'adaptació de les portades de MenorcaWeb, EivissaWeb i FormenteraWeb, així com el cercador de webs i notícies, i la resta d'espais. Tots els usuaris estan convidats a comunicar qualsevol defecte que observin a les pàgines, a través del fòrum Maquetar webs amb CSS o amb taules?
 
Data de publicació: 23/03/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat