Anar directament al contingut

L'èxit rotund dels blocs: cadascú hi diu la seva

L'èxit rotund dels blocs: cadascú hi diu la seva

Les comunitats de blocs o weblogs conquereixen la xarxa d'Internet.

Tots els mitjans de comunicació, almenys els que volen estar al dia, van plens d'articles sobre el fenomen bloc o weblog. Aquest nou sistema de publicació web, tan atractiu per als usuaris amb i sense coneixements tècnics, va guanyant terreny dins l'àmbit periodístic, tècnic, juvenil, educatiu, polític... Un exemple definitiu de la seva popularització ha estat el seguiment que han fet de la Convenció Demòcrata un grup de "webloggers" acreditats. L'excel·lent acollida que ha rebut el servei Bloc de BalearWeb també n'és un bon exemple, i més pròxim. Avui, un mes després que s'inaugurés el servei, ja hi ha una quarantena de blocs actius i prop de 50 usuaris registrats, amb un total de 314 articles publicats i més de 250 comentaris.

Les xifres no són el que més crida l'atenció, sinó la qualitat de les aportacions i l'esperit col·laboratiu que impera entre els usuaris. Entre altres, destaca el bloc Xarxa Pescadora, creat per un conjunt de persones vinculades al Grup Rif sota la coordinació de l'especialista en treball en xarxa Ajo Monzó. També cal destacar el bloc de notes El Lector Híbrid a càrrec de l'escriptor Miquel Bezares, així com el bloc de l'IES Emili Darder, el primer centre educatiu que utilitza aquest nou servei. Altres blocs destacables, que es troben a la llista de "més actius", són Sherwood, Alejandro Sobrino - Jander, El Bloc d'en Potti, Cuaderno de Bitacora, Escòlium, Inventari Fotogràfic, Instructores de tiro.es i arcjove. Pel que fa a l'edat dels usuaris, mereixen especial menció els blocs de Miquel Aguiló i Mireia, de 8 i 12 anys, respectivament.

Però el servei Bloc de BalearWeb amaga moltes altres joies, per la seva originalitat i frescor: el bloc d'Àngel Bujosa que ens escriu aquest estiu des d'Anglaterra on estudia l'anglès, el bloc Disbarats que fan riure sobre el panorama polític actual, el bloc Ecoturisme dedicat al coneixement dels espais naturals d'interès de les Balears, el bloc foravila dedicat a la cultura de la pagesia, el bloc MST-Brasil sobre un viatge al Brasil per conèixer el Moviment dels Treballadors Sense Terra i molts altres que no s'esmenten aquí per no allargar massa l'article i que es poden trobar al llistat complet de blocs.

Tots aquells interessats en disposar del seu propi bloc, poden utilitzar el formulari de registre per donar-se d'alta. L'activació és automàtica i immediata.

 
Data de publicació: 02/08/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat