Anar directament al contingut

Les Illes Balears al capdavant del creixement poblacional

Les Illes Balears al capdavant del creixement poblacional

La menor taxa d'atur entre les comunitats autònomes espanyoles.

El Servei d'Estudis de "la Caixa" ha presentat l'Anuari Econòmic d'Espanya 2005. L'anuari, que es publica tots els anys des del 1997, permet aprofundir en el coneixement de la realitat socioeconòmica del territori espanyol gràcies a la seva completa recopilació estadística.

Entre les dades que ofereix l'anuari d'enguany, destaca el creixement poblacional a les Illes Balears que se situa en un 16,2 % durant el període compres entre 1999 i 2004. Tot i aquest increment de població, les Illes Balears tenen durant aquest període la menor taxa d'atur entre les comunitats autònomes espanyoles amb un 2,3 %.

Pel que fa a la renda disponible per habitant, segons dades de l'any 2003, a les Illes Balears oscil·la entre els 12.700 i els 13.500 euros, només per darrera de les comunitats de Navarra i el País Basc. L'anuari ofereix altres dades d'interès com són els augments dels telèfons en un 14,9 % entre 1999 i 2004, o la xifra de 45 línies d'ADSL per cada mil habitants.

També destaquen els índexs que s'ofereixen sobre el total espanyol. Així les Illes Balears tenen un índex de població del 2,2 %, un índex d'activitat econòmica del 2,3 %, un índex industrial de l'1,6 %, un índex comercial del 2,3 %, un índex de restauració i bars del 2,9 %, i un índex turístic del 14,8 %.

Més informació: www.estudis.lacaixa.es/anuarieconomic

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 13/07/2005

© 1996-2021 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat