Anar directament al contingut

Primera línia de metro a Mallorca

Primera línia de metro a Mallorca

Enllaçarà Palma i el campus de la UIB.

La Consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Margarita Cabrer, juntament amb la batllessa de Palma, Catalina Cirer, i el rector de la UIB, Avel·lí Blasco, han presentat l'inici de les obres de la primera línia de metro de Mallorca. Es tracta de la construcció de la línia de metro que enllaçarà Palma amb al campus de la Universitat de les Illes Balears. El projecte representa una inversió de 115 milions d'euros i segons les previsions la nova línia de metro podria començar a funcionar a principis de 2007.

La línia Palma-UIB tindrà dues vies i una longitud de 7,2 quilòmetres, dels quals 4 seran soterrats i 3,2 es construiran en superfície. El recorregut disposarà de set estacions subterrànies (Plaça d'Espanya, Jacint Verdaguer, Son Oliva, Carretera de Bunyola, Asima, Son Castelló i Camí dels Reis) i dues a l'exterior (Son Sardina i la UIB). La línia s'ha dissenyat per a una velocitat màxima de 100 km/h i les previsions són que enllaçi la Plaça d'Espanya amb la UIB en un temps de 12 minuts.

Segons ha manifestat la consellera, Margarita Cabrer, aquesta primera línia de metro és una de les apostes més importants del Govern de les Illes Balears per tal de potenciar el transport públic.

 
Data de publicació: 11/07/2005

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat