Anar directament al contingut

Planificació i gestió sostenible del territori turístic

Planificació i gestió sostenible del territori turístic

Exceltur reclama un creixement equilibrat i sostenible.

L'associació empresarial Exceltur. Alianza para la Excelencia Turística, presidida per Simó Pere Barceló, ha presentat l'estudi titulat "Impactes sobre l'entorn, l'economia i l'ocupació dels diferents models de desenvolupament turístic del litoral mediterrani espanyol, Balears i Canàries". L'informe adverteix que un model de creixement urbanístic il·limitat, basat en l'accelerada construcció d'allotjaments residencials, és insostenible a mitjan termini en termes econòmics, laborals i mediambientals. També senyala que els allotjaments reglats generen 10,6 vegades més riquesa i 11 vegades més ocupació que els allotjaments residencials. Així mateix indica que és imprescindible vincular qualsevol pla d'ordenació urbanística a noves estratègies turístiques que reforcin el posicionament i diferenciació de les destinacions. Finalment insta a una actualització de la Llei d'Arrendaments Urbans en el sentit que permeti aflorar i regular l'arrendament turístic de l'oferta residencial no reglada i evitar la seva competència deslleial.

L'informe d'Exceltur ha estat presentat pel seu vicepresident executiu, José Luis Zoreda, en el marc de l'encontre "Planificació i gestió sostenible del territori turístic", organitzat per Exceltur i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

Més informació: Informe en format PDF. I part. II part.

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 16/09/2005

© 1996-2020 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat