Anar directament al contingut

Realitat social dels joves de les Illes

Realitat social dels joves de les Illes

Menor proporció d'estudiants en relació al conjunt espanyol.

La consellera de Presidència i Esports del Govern de les Illes Balears, Rosa Puig, i el director general de Joventut, Juan Manuel Gómez, han presentat l'estudi sociològic "Anàlisi de la realitat social dels joves de les Illes". L'estudi, realitzat per l'empresa Sigma Dos, tracta aspectes com les característiques demogràfiques de les illes, on i amb qui conviuen els joves, les relacions de parella, els fills, les ocupacions, valors, etc.

Algunes de les dades remarcables que senyala l'estudi són:

  • La població jove activa a les Illes representa un 68,2%, percentatge superior a la mitjana espanyola que és del 65%. En canvi, la proporció de joves estudiants és menor a les Illes Balears amb un 37,9% en relació al conjunt espanyol que és d'un 45,1%.
  • La mitjana d'edat que tenien en la seva primera experiència sexual és de 17,4 anys les dones i de 16,3 anys els homes. Una de cada deu dones que ha tingut relacions sexuals declara haver-se quedat embarassada sense voler-ho. De les joves que s'han quedat embarassades, el 62,8% ha interromput l'embaràs.
  • El consum de tabac entre els joves de les Illes Balears és similar al conjunt espanyol, però fumen més haixix o marihuana. Pel que fa a l'alcohol el seu consum és lleugerament inferior.
  • No tenen confiança en la majoria de les institucions, sobretot en els partits polítics i en l'Església. Però, en canvi, sí que mostren interès pel medi ambient i la cultura.
  • Un 13,9% dels joves es defineix d'esquerres; un 20,9% de centre-esquerra; un 21,6 % són de centre, i un 9,2 són de dretes o centre-dreta.
  • El 56,9% dels joves es defineix com a catòlic, però d'aquests només el 9% és practicant.
  • La majoria (63%) es mostra en contra que la comunitat autònoma se separi de l'Estat i un 58,3% està en contra del consum de drogues toves.
  • Les dues terceres parts dels joves de les Illes Balears parlen i escriuen el català, malgrat que un 57,9% reconeix que s'expressa més fàcilment en castellà que en català. Una tercera part diu que parla i escriu l'anglès.

Més informació: Anàlisi de la realitat social dels joves de les Illes (estudi complet en format PDF)

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 20/09/2005

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat