Anar directament al contingut

La catedral baix la mar de Miquel Barceló

La catedral baix la mar de Miquel Barceló

Fotografies d'Agustí Torres sobre el treball de l'artista a la Seu.

Miquel Barceló ha presentat a la Fira de Frankfurt el llibre de fotografies La catedral baix la mar, que mostra el seu treball de decoració de la capella de Sant Pere de la Catedral de Palma. Les fotografies d'Agustí Torres documenten el procés de creació de l'obra des dels primers esborranys fins a la seva instal·lació a l'interior de la Seu. El llibre ha estat publicat per Galaxia Gutenberg, editorial que també ha publicat de Miquel Barceló Quaderns d'Àfrica, La Divina Comedia, Vol. I. Infierno, La Divina Comedia, Vol. II. Purgatorio i La Divina Comedia, Vol. III. Paraíso. Miquel Barceló, acompanyat del fotògraf Agustí Torres i de l'escriptor Biel Mesquida, també ha presentat a Frànkfurt l'edició alemanya de La Divina Comedia publicada per Direct Group Bertelsmann.

La intervenció de l'artista mallorquí a la capella de Sant Pere de la Seu ha consistit en l'elaboració d'un mural ceràmic de 300 metres quadrats que representa el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos segons l'Evangeli de Sant Joan. Per realitzar el mural, Barceló es traslladà a Vietri sul Mare (Nàpols) per treballar amb el ceramista Vincenzo Santoriello. L'obra s'instal·là fa més d'un any a la capella de Sant Pere, però encara no pot contemplar-se a l'espera que s'executin els cinc vitralls de dotze metres d'altura de la capella i mobiliari complementari que també ha dissenyat l'artista.

Durant l'estiu de 2004 el Centre de Cultura Sa Nostra de Palma acollí l'exposició "Miquel Barceló a la Seu" amb una selecció de les fotografies realitzades per Agustí Torres l'any 2003 sobre el procés creatiu de Barceló al taller de Santoriello.

Foto © Agustí Torres

 
Data de publicació: 20/10/2005

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat