Anar directament al contingut

Acord per finalitzar l'obra de Miquel Barceló a la Catedral

Acord per finalitzar l'obra de Miquel Barceló a la Catedral

Nova web amb informació i fotografies de l'artista mallorquí.

El Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma aportaran el milió d'euros per poder finalitzar la segona fase de la intervenció de Miquel Barceló a la capella de Sant Pere a la Catedral de Palma. La decisió es va anunciar després de la reunió mantinguda el passat divendres pel president del Govern, Jaume Matas, i la batllessa de Palma, Catalina Cirer. També assistiren a la reunió el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, el bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, i Gabriel Barceló de Fundatur, en representació de les institucions que, juntament amb la UIB i el Consell de Mallorca, formen part de la Fundació Art a la Seu, impulsora del projecte.

Amb un cost de 2,5 milions d'euros aportats per la Fundació Art a la Seu, la primera fase de la intervenció de l'artista mallorquí a la capella de Sant Pere de la Seu ha consistit en l'elaboració d'un mural ceràmic de 300 metres quadrats que representa el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos segons l'Evangeli de Sant Joan. L'obra s'instal·là fa més d'un any a la capella de Sant Pere, però el projecte ha restat aturat a l'espera de disposar del milió d'euros de pressupost de la segona fase consistent en l'execució i instal·lació dels cinc vitralls de dotze metres d'altura de la capella. El projecte també incorpora diferents peces de mobiliari litúrgic amb un cost de 250.000 euros que ja s'han elaborat i són un regal de l'artista.

El patronat de la Fundació Art a la Seu té prevista una reunió el pròxim 15 de novembre en la qual haurà d'aprovar la nova proposta de finançament i preparar la redacció del contracte amb Miquel Barceló per executar els vitralls. Si no surten més entrebancs, es preveu que finalment la capella de Sant Pere pugui obrir-se al públic a finals de 2006.

Miquel Barceló (Felanitx, 1957) va rebre l'any 2000 la medalla d'Or de la Comunitat Autònoma concedida pel Govern de les Illes Balears i el mateix any fou nomenat doctor honoris causa per la UIB. L'any 2003, mentre elaborava el mural ceràmic de la Seu, la Llotja de Palma acollí amb gran èxit de públic una retrospectiva sobre la seva obra. La mostra formà part del conjunt d'exposicions titulat "Miquel Barceló a les Illes Balears" que també portà l'obra de l'artista a Menorca, Eivissa i Formentera. El mateix any va ésser guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts. I el passat mes d'octubre Miquel Barceló presentà el llibre de fotografies "La catedral baix la mar", que mostra el seu treball a la capella de Sant Pere de la Catedral de Palma.

Per altra banda, aquest mes de novembre s'ha fet pública la web www.miquelbarcelo.info, un projecte de Miguel Cerdá Bennassar, on es recull àmplia informació i centenars de fotografies de l'artista i la seva obra.

Foto © BalearWeb: detall de la instal·lació "La biblioteca de Miquel Barceló" (Artà, 2002)

 
Data de publicació: 12/11/2005

© 1996-2021 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat