Anar directament al contingut

Mesures urgents per a l'impuls de la inversió

Mesures urgents per a l'impuls de la inversió

Per afrontar la situació de crisi econòmica.

Un dia després de la seva publicació al BOIB ha entrat en vigor el Decret Llei, de 30 de gener, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió a les Illes Balears. La nova llei té l'objectiu d'estimular la inversió pública i privada necessària per afrontar la situació de crisi econòmica actual.

Es preveuen tres línies d'actuació:

  1. Les relatives a la simplificació administrativa per executar obra pública i a la tramitació preferent, especialment en els àmbits de l'urbanisme i del medi ambient, de les inversions que mereixin la declaració d'interès autonòmic o insular.
  2. Les pertinents per facilitar la implantació de noves activitats empresarials i professionals. En els àmbits que el Govern consideri convenient es podrà anticipar l'inici de l'activitat mitjançant la subscripció d'una declaració responsable del compliment dels requisits requerits, de manera que l'autorització prèvia se substitueix per una comprovació posterior. Les obres d'urbanització i edificació resten excloses d'aquesta possibilitat.
  3. Les encaminades a impulsar la indústria turística i l'activitat urbanitzadora i edificadora en determinats supòsits. Inclouen:
    1. Procediment extraordinari per a la regularització sectorial de les places turístiques, per a la qual es fixa un termini màxim i improrrogable de vuit mesos.
    2. Plans per a la millora de les infraestructures i els establiments turístics amb dispensa excepcional de determinats requisits turístics i urbanístics.
    3. La simplificació del procediment d'autorització per a les construccions, obres i instal·lacions de les empreses i activitats turístiques.

Més informació:

Decret llei 1/2009, de 30 de gener, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió a les Illes Balears (PDF)

 
Data de publicació: 03/02/2009

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat