Anar directament al contingut

Diada de Mallorca

Diada de Mallorca

El programa inclou l'obertura definitiva de la finca de Raixa.

El dia 12 de setembre se celebra la Diada de Mallorca en commemoració del jurament pel rei Jaume II de les "Franqueses i privilegis del Regne de Mallorca". L'extens programa d'actes de la Diada comença el 3 de setembre i es prolonga fins el dia 20 amb tot un seguit d'actes esportius, lúdics, culturals i educatius que se celebren a quinze municipis de l'illa.

Els actes institucionals del 12 de setembre se celebraran a la seu del Consell de Mallorca al matí i al Teatre Principal al capvespre on es lliuraran els guardons de fill predilecte i de fill adoptiu, les medalles d'or i els Premis Jaume II. Entre els guardons, destaquen el nomenament de l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria com a fill adoptiu, per l'estimació i la difusió del paisatge de la serra de Tramuntana, i el del compositor i pianista Jaume Mas Porcel, referent de la nostra cultura al segle XX, com a fill predilecte. Així mateix, s'atorgaran els Premis Jaume II als medallistes mallorquins en els Jocs Paralímpics de Pequín de l'any 2008, Alejandro Sánchez Palomero, Jesús Collado Alarcón, Esther Morales Fernández i Xavier Torres Ramis, i la medalla d'or per a l'entitat sense ànim de lucre Amics del Poble Saharaui.

També son remarcables el "Recital Antològic" de Raimon, divendres 11 de setembre, per commemorar els 50 anys de la nova cançó, la Diada de Mallorca de Vela Llatina del diumenge 6 de setembre i les jornades de portes obertes a la possessió de Raixa a partir del dissabte 5 de setembre.

El programa complet d'actes emmarcats en la Diada es pot consultar a la web del Consell de Mallorca.

 
Data de publicació: 02/09/2009

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat