Anar directament al contingut

Comença l'estiu i arriba la festa de Sant Joan

Comença l'estiu i arriba la festa de Sant Joan

Festes a Calvià, Deià, Felanitx, Mancor...

Coincidint amb l'arribada de la calor, comencen les festes d'estiu de les Illes Balears, essent Sant Joan Baptista la primera fita del calendari, el 24 de juny. Les festes de Sant Joan més conegudes i espectaculars són sens dubte les de Ciutadella a l'illa de Menorca, tot i que també destaquen les festes de Sant Joan de Labritja a Eivissa, la Nit de Sant Joan que organitza anualment l'IEE, també a l'illa d'Eivissa, i les festes de Sant Joan de la Mola de Formentera.

A Mallorca se celebra a moltes localitats: Calvià, Deià, Felanitx, Mancor de la Vall, Muro, Sant Joan, Palma, Son Servera, Porreres...

A Felanitx el dia del Sant compta amb un element molt especial, el ball de Sant Joan Pelós, una antiquíssima tradició protagonitzada per un home que representa Sant Joan Baptista i que des de temps immemorials acostuma a passejar-se pels carrers de Felanitx durant aquest dia assenyalat del calendari festiu.

Pel seu caràcter popular, també destaca la festa del Sol que balla que se celebra al poble de Sant Joan organitzada per l'associació de pares del CP Son Juny, una tradició estretament vinculada a la festa del solstici d'estiu, que consisteix en presenciar la sortida del sol al santuari de Consolació. Els jocs de cucanyes, la missa, la xocolatada amb ensaïmades i moltes altres activitats adreçades especialment als infants completen el programa.

A Deià, Mancor de la Vall, Muro i Son Servera, Sant Joan Baptista és el patró i les seves festes acostumen a durar més d'una setmana, amb un programa d'actes força extens i variat. A Porreres, Sant Joan és el segon patró i també s'hi han programat alguns actes.

A Palma, la Federació d'Associacions de Veïns organitza la Revetla de Sant Joan al Parc de la Mar. Els actes programats inclouen un correfoc a càrrec de Myotragus, i concert de rock amb Rock and Press. També hi haurà ball de bot i s'encendran foguerons. Els actes, que començaran a les 20:30 h, compten amb la col·laboració de l'OCB i el patrocini de l'Ajuntament de Palma.

 
Data de publicació: 20/06/2011

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat