Anar directament al contingut

Castell d'Alaró

Castell d'Alaró: Foto 1
Castell d'Alaró
  • Castell d'Alaró: Foto 1
  • Castell d'Alaró: Foto 2
  • Castell d'Alaró: Foto 3
  • Castell d'Alaró: Foto 4
  • Castell d'Alaró: Foto 5
  • Castell d'Alaró: Foto 6
  • Castell d'Alaró: Foto 7
  • Castell d'Alaró: Foto 8

Les siluetes gairebé simètriques del Puig d'Alaró de 822 metres d'altura i la del Puig de s'Alcadena de 816, situats un enfront de l'altre, són la imatge més característica del municipi d'Alaró i una de les més singulars de Mallorca.

El Castell d'Alaró, ubicat sobre el cim del puig del mateix nom, és una antiga fortificació existent des de l'època musulmana. El Puig d'Alaró, extraordinari mirador de la comarca des Pla, de les badies de Palma i Alcúdia i de la Serra de Tramuntana, també acull des del segle XVII el Santuari de la Mare de Déu del Refugi i una hostatgeria.

Per accedir a la muntanya s'ha d'arribar a la població d'Alaró i, en direcció al poble d'Orient, agafar la carretera que condueix  fins a la possessió des Verger, on hi ha un restaurant i una zona habilitada com a pàrking de vehicles. En aquest punt s'inicia l'excursió a peu fins a la petita esplanada des Pouet on s'inicia el traçat de l'antic camí, en bona part empedrat, única forma d'arribar fins a les portes de l'inexpugnable castell.

La història del Castell d'Alaró està íntimament lligada a la gesta llegendària protagonitzada per Guillem Cabrit i Guillem Bassa, personatges que moriren cremats el segle XIII, després de defensar aferrissadament la fortificació, al mantenir-se fidels a Jaume II de Mallorca i oposar-se a l'ocupació de l'illa per Alfons II de Catalunya i Aragó.

L'hostatgeria del Castell, amb capacitat per unes seixanta persones, disposa de servei de bar i restaurant i funciona tot l'any. Més informació i reserves al telèfon 971 940 503.

El Castell d'Alaró, juntament amb la finca que inclou aquest conjunt històric i arqueològic és propietat privada i pertany a la família Ordinas Pou, a excepció del Santuari de la Mare de Déu del Refugi i l'hostatgeria, que depenen de la Fundació del Castell d'Alaró.

 
Última actualització: 27/11/2018

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat