Anar directament al contingut

Coves de s'ErmitÓ

Coves de s'ErmitÓ: Foto 1
Coves de s'ErmitÓ
  • Coves de s'ErmitÓ: Foto 1
  • Coves de s'ErmitÓ: Foto 2
  • Coves de s'ErmitÓ: Foto 3
  • Coves de s'ErmitÓ: Foto 4

A un quilòmetre del nucli costaner de Canyamel, a la zona del Cap Vermell dins el terme municipal de Capdepera, es troben les Coves de s'Ermità, també anomenades Coves d'Artà pel fet que aquestes van pertànyer a Artà fins que al segle XIX Capdepera es constituí en municipi independent.

Les coves, situades a 150 metres d'altura, no foren descobertes fins al principi del segle XIX. Des d'aleshores són molts el personatges rellevants que les han visitat, com el poeta Costa i Llobera que dedicà la seva obra "La deixa del geni grec" a les coves, o l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria que va descriure de forma minuciosa a "Die Balearen" la seva visita a l'indret. Des de l'època de l'arxiduc Lluís Salvador, en què la visita es feia amb llanternes de petroli, les coves s'han il·luminat el que permet en l'actualitat contemplar amb un recorregut de menys d'una hora totes les imponents sales i les espectaculars estalactites i estalagmites, entre les quals destaca l'anomenada "Reina de les columnes" de més de vint metres d'altitud. Un altre dels al·licients de la visita són les privilegiades vistes sobre la badia de Canyamel que es contemplen des de l'entrada de les coves.

La visita a les coves es realitza amb la companyia d'un guia que ofereix explicacions en diversos idiomes i el preu de l'entrada és de 8 euros o de 4 euros pels menors de 7 a 12 anys i gratuïta pels més petits. L'horari de visita pels mesos d'estiu és de 10:00 a 19:00 h i el de la resta de mesos de l'any és de 10:00 a 17:00 h. Durant l'estiu surt una barca de Cala Rajada per visitar les coves.

 
┌ltima actualitzaciˇ: 13/07/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat