Anar directament al contingut

Fonts Ufanes de Campanet

Fonts Ufanes de Campanet: Foto 1
Fonts Ufanes de Campanet
  • Fonts Ufanes de Campanet: Foto 1
  • Fonts Ufanes de Campanet: Foto 2
  • Fonts Ufanes de Campanet: Foto 3
  • Fonts Ufanes de Campanet: Foto 4

Les Fonts Ufanes, situades a la finca de Gabellí Petit al terme municipal de Campanet, constitueixen el fenomen hidrogeològic més singular de Mallorca. Es tracta d'una font vauclusiana amb surgències intermitents produïdes pel vessament de l'aqüífer que sorgeix de forma relativament difusa, sobtada i potent després de l'acumulació de pluges suficients a la zona del puig Tomir i els seus voltants. Aquest cabal d'aigua, que pot arribar fins a 100 m3/segon en sortides excepcionals, s'aboca al torrent de Sant Miquel i desemboca a s'Albufera després de travessar el pla de sa Pobla.

Des de l'any 2001, les Fonts Ufanes són un espai natural protegit amb la categoria de Monument Natural. La finca de Gabellí Petit també destaca pel seu alzinar, un dels més ben conservats de l'illa. Per preservar aquest singular entorn natural, la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears va comprar la finca l'any 2005.

Per arribar a les Font Ufanes s'ha d'anar fins a l'antiga ermita de San Miquel, situada als afores de Campanet, i seguir a peu durant uns quinze minuts el cami que porta a la finca.

D'altra banda, dins el terme de Campanet es poden visitar unes espectaculars coves. Es tracta de les Coves de Campanet que foren descobertes l'any 1945 i tenen una profunditat mitjana de 50 metres, una superfície de 3.200 metres quadrats i una longitud de 4.000 metres.

 
Última actualització: 31/01/2006

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat