Anar directament al contingut

Fira de la Mel a Llubí

Fira de la Mel a Llubí: Foto 2
Fira de la Mel a Llubí
  • Fira de la Mel a Llubí: Foto 1
  • Fira de la Mel a Llubí: Foto 2
  • Fira de la Mel a Llubí: Foto 3
  • Fira de la Mel a Llubí: Foto 4

El municipi de Llubí celebra anualment el quart diumenge de novembre la Fira de la Mel, una gran exposició al voltant del món de l'abella, que s'instal·la a la mateixa plaça de la carretera on els dimarts es fa el mercat setmanal. La fira dolça de Llubí compta amb la participació d'un bon nombre d'apicultors de Mallorca, Menorca i les Pitiüses i inclou una mostra de mels, ceres, material per a apicultura i productes derivats. També hi ha degustacions, estands informatius i parades dedicades a la venda de productes relacionats.

La Fira de la Mel s'emmarca dins els actes programats durant el mes de novembre entorn la tradicional Fira que es celebra anualment a la localitat el dimarts 25 o el primer dimarts després del dia 25 (festivitat de Santa Catalina). Durant aquest dia, les parades s'instal·len a la plaça de l'església i als carres dels voltants. A més de les parades d'aliments, roba i artesania del mercat setmanal, a la fira també s'exposen vehicles i maquinària agrícola. Així mateix hi han parades que venen torrons i castanyes i altres productes típics de les pròximes festes de Nadal.

Llubí, igual que els altres municipis del Pla de Mallorca, s'ha dedicat tradicionalment a les activitats agrícoles. Entre aquestes, destaca el tradicional conreu de la tàpera que ha estat l'origen de la important indústria conservera del poble. Llubí també s'ha dedicat des dels segles XIV i XV a la producció de mel. En aquesta època des d'aquesta zona s'exportava mel d'abella a la Provença.

 
Última actualització: 07/11/2008

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat