Anar directament al contingut

Fira de tardor de sa Pobla

Fira de tardor de sa Pobla: Foto 1
Fira de tardor de sa Pobla
  • Fira de tardor de sa Pobla: Foto 1
  • Fira de tardor de sa Pobla: Foto 2
  • Fira de tardor de sa Pobla: Foto 3
  • Fira de tardor de sa Pobla: Foto 4

El municipi de sa Pobla celebra anualment el quart o el darrer cap de setmana de novembre la Fira de tardor, que fou creada l'any 1991 per tal de fusionar les tres antigues fires pobleres i potenciar els seus sectors agrari, comercial i gastronòmic. Els actes programats entorn la fira comencen el divendres i el dissabte del cap de setmana anterior amb alguns concerts i la inauguració de diverses exposicions. El diumenge anterior, entre altres activitats culturals, destaquen la Trobada de Xeremiers i la Fira de Luthiers, organitzades per l'Associació Cultural Albopàs, i la trobada de gegants.

Els actes festius es prolonguen durant tota la setmana per donar pas a l'activitat firal i expositiva del dissabte i el diumenge, que abraça des de les típiques parades d'alimentació, roba i artesania fins les exposicions de vehicles i maquinària agrícola, a més d'un mercat medieval, mostres d'animals, mobles antics, eines, etc.

D'altra banda, des de les darreres edicions la plaça Major acull amb gran èxit de públic alguna recreació de la vida poblera tradicional com ara les dedicades en edicions anteriors a les matances o als costums i forma de treballar de la Marjal, fèrtil plana del municipi dedicada en bona part a l'agricultura de regadiu. També a la plaça Major es munta cada any un escenari permanent que acull actuacions diverses durant tot el cap de setmana.

Una de les principals atraccions de la fira és la Mostra Gastronòmica en la qual hi participen una vintena de bars i restaurants de la localitat que ofereixen plats elaborats especialment per a aquesta celebració.

 
Última actualització: 07/11/2008

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat