Anar directament al contingut

Santuari de Sant Salvador

Santuari de Sant Salvador: Foto 1
Santuari de Sant Salvador
  • Santuari de Sant Salvador: Foto 1
  • Santuari de Sant Salvador: Foto 2
  • Santuari de Sant Salvador: Foto 3
  • Santuari de Sant Salvador: Foto 4

El Santuari de Sant Salvador o de la Mare de Déu de Sant Salvador es troba ubicat al cim del puig del mateix nom, a 509 metres d'altura, al terme municipal de Felanitx.

El seu origen es remunta a l'any 1348, moment en què es va construir l'església primitiva dedicada a la Passió de la Imatge. A principis del segle XVIII es va edificar l'església actual, col·locant-se a l'altar major una imatge de la Mare de Déu, que des del segle XV era venerada al santuari, i  situant-se a una capella lateral el retaule del segle XV, esculpit en pedra, de la Passió de la Imatge.

La capelleta que es troba vora la carretera, abans d'arribar al santuari, fou edificada l'any 1910 per recordar la llegenda de la trobada de la Imatge de la Mare de Déu per un pastor. L'any 1934 fou inaugurat el monument a Crist Rei, i l'any 1957 es construí la creu del Picot.

Els dies festius i els diumenges s'hi celebra missa, normalment a les cinc del capvespre. Les festes solemnes anuals són les del diumenge més proper al 8 de setembre, quan se celebra l'aniversari de la coronació de la Mare de Déu l'any 1934, i el primer diumenge després de Pasqua.

La propietat de l'església, dels edificis adjunts i de la finca, que abraça tota la muntanya, pertany al Bisbat de Mallorca.

 
Última actualització: 13/07/2004

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat