Anar directament al contingut

Banys Órabs de Palma

Banys Órabs de Palma: Foto 2
Banys Órabs de Palma
  • Banys Órabs de Palma: Foto 1
  • Banys Órabs de Palma: Foto 2
  • Banys Órabs de Palma: Foto 3
  • Banys Órabs de Palma: Foto 4

En els jardins de Can Fontirroig, situats al n˙mero 7 del carrer Can Serra de Palma, es troben els denominats Banys Órabs, una de les poques restes de l'arquitectura musulmana conservades a l'illa.

Es tracta d'una sala de superfÝcie quadrada amb 12 columnes que suporten una c˙pula amb diverses obertures rodones. Aquesta sala estava destinada als banys calents i per aix˛ disposava d'un doble sol amb forats per on circulava l'aigua calenta i el vapor. La diversitat estilÝstica dels capitells ve motivada possiblement pel fet que en la seva construcciˇ s'aprofitaren materials procedents d'altres edificis. Constru´ts en el segle XI i conservats nomÚs parcialment, ja que no queden restes de la sala de banys freds, aquests Banys Órabs possiblement formaven part del palau d'algun noble musulmÓ.

Madina Mayurqa, l'actual Palma, va ser refundada pels musulmans sobre restes romanes. Els Órabs transformaren a partir del segle X l'antiga ciutat i realitzaren un complex sistema hidrÓulic destinat al centre urbÓ i la seva horta. TambÚ edificaren l'alcÓsser conegut com l'Almudaina, que va ser transformat a partir del segle XIII pels conqueridors catalans.

L'horari de visita d'abril a novembre Ús de 9:30 a 20:00 h, i de desembre a marš de 9:30 a 19:00 h. El preu de l'entrada Ús de 2 euros.

MÚs informaciˇ:

Banys └rabs

Can Serra, 7

Palma

Tel. 971721549

 
┌ltima actualitzaciˇ: 20/01/2009

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat