Anar directament al contingut

Setmana Santa a Mallorca

Setmana Santa a Mallorca: Foto 1
Setmana Santa a Mallorca
  • Setmana Santa a Mallorca: Foto 1
  • Setmana Santa a Mallorca: Foto 2
  • Setmana Santa a Mallorca: Foto 3
  • Setmana Santa a Mallorca: Foto 4
  • Setmana Santa a Mallorca: Foto 5
  • Setmana Santa a Mallorca: Foto 6
  • Setmana Santa a Mallorca: Foto 7
  • Setmana Santa a Mallorca: Foto 8

La Setmana Santa a Mallorca no tan sols és una celebració religiosa per commemorar la mort i la resurrecció de Jesús, sinó també una tradició amb un marcat caràcter popular. El Diumenge de Rams comencen les celebracions litúrgiques amb la benedicció de les palmes i la Processó de l'Entrada de Jesús a Jerusalem. Totes les parròquies de l'illa celebraran aquesta festivitat.

A Palma l'Associació de Confraries de Setmana Santa prepara un programa cultural durant la setmana que precedeix la Setmana Santa, començant el dilluns amb la inauguració de l'exposició dels estendards de totes les Confraries de la ciutat a l'Església de Sant Antoniet. Aquesta setmana cultural, que també inclou concerts a diferents esglésies, finalitza el divendres al capvespre amb la Processó dels Estendards i el pregó de Setmana Santa a la Basílica de Sant Francesc. Després se celebren processons cada dia, des del Diumenge de Rams fins el Divendres Sant, però destaquen especialment les processons del Sant Crist de la Sang (dijous) i la del Sant Enterrament (divendres), que se celebren pràcticament a totes les poblacions de l'illa. El Divendres Sant, al migdia, les escales de la Seu de Palma són l'escenari de la representació teatral del Via Crucis de Llorenç Moyà.

A Pollença el Davallament del Divendres Sant revesteix gran espectacularitat: la processó amb el cos de Jesús davalla del monticle del Calvari per un escalonada de pedra, de 365 graons, flanquejada per xiprers. També són recomanables el Davallament d'Artà, al recinte de Sant Salvador, el Davallament i la Processó de Sineu, el Davallament de Felanitx i les celebracions que es fan al Santuari de Lluc.

La Setmana Santa acaba el Diumenge de Pasqua, quan se celebra a la majoria de pobles la processó de l'Encontre, que representa la retrobada de Jesús ressuscitat amb la seva mare. No obstant, els actes relacionats continuen la setmana següent amb els tradicionals pancaritats i romeries a les ermites. A la ciutat de Palma el diumenge següent a la Pasqua de Resurrecció se celebra la tradicional jornada festiva del Diumenge de l'Àngel al Castell de Bellver, organitzada per l'Ajuntament i les associacions de veïns.

En aquestes dates també és tradició a Mallorca menjar productes típics de la Setmana Santa com panades, robiols i crespells.

 
Última actualització: 08/04/2006

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat