Anar directament al contingut

El Govern ajorna l'aprovació de l'ecotaxa

El Govern ajorna l'aprovació de l'ecotaxa
El Govern de les Illes Balears ha decidit, avui, a l'habitual Consell de Govern dels divendres celebrat aquest mati, ajornar l'aprovació del projecte de Llei de creació de l'Impost Ecoturístic, conegut popularment com a ecotaxa. El conseller de Presidència, Antoni Garcias, ha manifestat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, que l'ajornament ha vingut motivat per una carta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), dirigida al Govern, on l'organització sol·licita postergar l'aprovació de l'ecotaxa, ja que la propera setmana realitzaran una reunió d'on sortiran propostes concretes dels hotelers per intentar consensuar el contingut de la nova llei. Segons el conseller de Presidència, el Govern valora positivament la disposició al diàleg mostrada per la FEHM i no aprovarà l'Impost Ecoturístic fins que es coneguin les propostes dels hotelers.

D'altra banda, el Consell de Govern ha aprovat avui el projecte de Llei d'Ordenació Territorial de les Illes Balears (LOT), disponible a internet en format Word, que modifica la Llei 8/1987, d'Ordenació Territorial de les Illes Balears i que ha de fixar el marc adequat, en matèria d'ordenació territorial, per a les transferències als consells insulars. L'aprovació de les Directrius d'ordenació territorial no va tenir lloc fins a l'any 1999, amb la Llei 6/1999, de les Directrius d'Ordenació Territorial de les Illes Balears i de mesures tributàries. La aprovació de la LOT s'ha avançat a la Llei del sòl de les Illes Balears, ja començada a tramitar, amb la finalitat de fer viable la transferència de competències d'ordenació del territori als consells insulars.

Altres temes tractats en el Consell de Govern:
- El Govern aportarà 45 milions de pessetes a la rehabilitació dels molins de vent situats a la zona agrícola del Nord de Mallorca
- Aprovació del Decret de mesures especials per a la gestió dels recursos hídrics

Més informació: Comunicats del Govern de les Illes Balears (16/06/2000)

Fonts:
- Gabinet de Comunicació del Govern de les Illes Balears
- WebVerd: www.webverd.com
 
Data de publicació: 16/06/2000

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat