Anar directament al contingut

Un any més, popular pujada des Güell a Lluc a peu

Un any més, popular pujada des Güell a Lluc a peu
Durant la matinada del 6 d'agost, se celebrarà, un any més, la pujada des de Palma a Lluc, coneguda popularment com la "marxa des Güell a Lluc a peu". Enguany la pujada commemora la seva 27a edició i amb aquest motiu, els organitzadors de l'esdeveniment han col·locat a l'alçada del "Foro", de la carretera de Palma a Inca, un monòlit que indica el camí cap a Lluc per Lloseta. Amb aquesta ja són set les fites instal·lades en el recorregut.

Segons ha confirmat el propi Tolo Güell, promotor d'aquesta iniciativa, al Coll de Sa Batalla, molt a prop de Lluc, es donaran unes cintes de la Mare de Déu de Lluc, a tots aquells participants que hi arribin, una mena de "certificat" que es lliura als "pelegrins" que completen el camí fins al Santuari.

A les 9 del matí a la Basílica, el Grup Güell serà rebut pel Prior, Gaspar Alemany, i tota la comunitat del Santuari, cantant la Salve i fent una pregària a la Mare de Déu. Seguiran unes paraules de Tolo Güell i a continuació, al cambril de la Basílica, es farà la tradicional ofrena de flors a la Verge de Lluc. S'espera, com cada any, la presència del batle de Palma, Joan Fageda, un dels incondicionals d'aquest esdeveniment.

A més de la "marxa des Güell a Lluc a peu", se celebren dues altres pujades al Santuari: la pujada de la Part Forana, la matinada del 10 de setembre, amb molta significança; i la pujada de Marratxí, el dia 17 del mateix mes, molt nombrosa.
 
Data de publicació: 26/07/2000

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat