Anar directament al contingut

Novetats d'Edicions Documenta Balear

Novetats d'Edicions Documenta Balear
Edicions Documenta Balear presentarà properament quatre novetats editorials. La primera, "Montuïri. L'esclafit de la crispació", de Guillem Mas i Antoni Mateu, forma part de la col·lecció "Guerra Civil a Mallorca. Poble a Poble" i analitza l'evolució política del municipi des del començament del segle XX, marcada pel bipartidisme entre liberals i conservadors.

Els dos llibre següents s'incorporen a la col·lecció "Quaderns d'Història Contemporània de les Balears". Els títols són "La Cultura a Eivissa i Formentera (segles XIX i XX)", d'Isidor Marí, un resum de l'activitat literària, humanística, intel·lectual i artística de les illes Pitiüses des del final de l'Antic Règim fins a l'etapa que s'inicià amb l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears el 1983; i "El regnat de Ferran VII a Mallorca", de Manuel Ferrer Flórez, el qual descriu la brusca interrupció que va representar el regnat de Ferran VII (1814-1833) en el procés de revolució liberal iniciat amb l'obra de les Corts de Cadis.

El quart llibre que veurà la llum aquesta tardor de la mà de Documenta Balear és "L'origen de la Caixa de Balears. Els projectes d'una burgesia modernitzadora" d'Isabel Peñarrubia, inclòs en la col·lecció Manjavents. Aquesta obra pren com a protagonista un variat conjunt de burgesos que, al voltant d'entitats com l'Ateneu Balear i la Caixa d'Estalvis i Mont
de Pietat de les Balears "Sa Nostra", varen guiar la modernització econòmica i política a les Illes Balears durant la segona meitat del segle XIX.

Més informació i venda de llibres: www.documentabalear.com
 
Data de publicació: 04/11/2001

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat