Anar directament al contingut

Festes de Carnaval: En Camestortes d'Algaida

Festes de Carnaval: En Camestortes d'Algaida
Un any més l'Illa de Mallorca es prepara per celebrar les festes de Carnaval. El Dijous Llarder –que enguany se celebra el 7 de febrer–  marcarà l'inici de les celebracions i els actes festius es prolongaran fins el dimecres de cendra, últim dia de Carnaval i primer dia de Quaresma, com marca la tradició. En algunes poblacions, com ara Capdellà (Calvià), les celebracions ja han començat aquest cap de setmana.

A Algaida, enguany es tornarà a viure intensament la festa d'en Camestortes, recuperada exitosament l'any 2000. En Camestortes és una celebració festiva ben completa perquè reuneix tots els elements propis del carnaval: jocositat, burla, disfressa, crítica, inversió i gresca. És una festa on simbòlicament es representa la mort de l'hivern: en Camestortes és l'any vell que cal matar per propiciar l'arribada de la primavera.

El programa d'actes de la XIII Rua d'Algaida i Festa d'en Camestortes 2002 és el següent:

Dijous, 7 de febrer. Dijous Llarder 21:00 h. Amollada de coets anunciant la sortida d'en Camestortes des del Casal de Joves per fer el quadrat. El recorregut serà el següent: Anselm Turmeda, Pare Pou, Aigua, Roca, Unió, Amargura, Migdia, Sant Joan i Plaça. 21:30 h.  Arribada i col·locació d'en Camestortes a un balcó de sa Plaça d'Algaida. Dissabte, 9 de febrer. Rua i Festa d'en Camestortes 17:00 h. Concentració de les comparses i carrosses al carrer Pare Pou. 17:30 h. Sortida de la Rua acompanyada de la Banda de Música d'Algaida cap a sa Plaça. Volta a sa Plaça. Incorporació d'en Camestortes. A continuació les carrosses i gent disfressada farà el quadrat. El recorregut serà el següent: Aigua, Roca, Unió, Amargura, Migdia, Sant Joan i Plaça. 18:30 h. Arribada a sa Plaça de la Rua.  Exhibició de les comparses damunt el cadafal. 19:00 h. Representació del judici, condemna i execució d'en Camestortes. 19:30 h. La comitiva fúnebre partirà fent un petit recorregut pel poble per anar a la placeta d'es Sitjar. 20:00 h. Sopar de carnaval. Servei de bar a càrrec de la Comissió Organitzadora de la Festa d'en Camestortes. Venda de bosses amb pa, botifarró i llonganissa i tallades de coca dels darrers dies. Hi haurà fogueres per torrar. A benefici de la Fundació Campaner de lluita contra la malaltia de NOMA, la lepra del segle XXI. 21:00 h. Sensacional ball de carnaval amenitzat per Horris Kamoi. 22.00 hores. Lliurament dels premis del concurs de comparses i carrosses de la XIII Rua d'Algaida. El ball continuarà fins que acabi. Ho organitza i patrocina l'Ajuntament d'Algaida amb la col·laboració de la Comissió Organitzadora de la Festa d'en Camestortes. Tots els actes són  gratuïts.

Més informació: Dossier de la Festa Camestortes 2002 (format RTF)

Fotos © Arxiu BalearWeb
 
Data de publicació: 02/02/2002

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat