Anar directament al contingut

Dürer i el seu temps arriben a Palma

Dürer i el seu temps arriben a Palma
El Centre Cultural de la Fundació "la Caixa" a les Illes Balears, ubicat a l'antic edifici del Gran Hotel a la plaça de Weyler de Palma, acull l'exposició "Dürer i el seu temps", que podrà visitar-se del 7 de març al 16 de juny de 2002.

La mostra presenta una selecció de dibuixos i gravats creats entre el 1410 i el 1573 a la zona que conforma l'actual Alemanya. En aquest període, les noves idees humanistes es van estendre per tot Europa influint i provocant grans canvis en el món de l'art. La nova concepció del paper de l'home en relació amb el seu entorn i el desenvolupament científic i tècnic de l'època van permetre perfeccionar els processos artístics, el que va provocar que el dibuix i el gravat deixessin de ser considerats com uns mitjans subsidiaris o preparatoris d'altres disciplines per assolir plena categoria artística.

És a partir de la segona meitat del segle XVI quan la tècnica del gravat experimenta la seva transformació de la mà de Michael Wolgemut i Martin Schongauer, seguits per Albrecht Dürer, Albrecht Altdorfer, Daniel Hopfer i Bathel Beham, entre altres. A finals del segle XVI el dibuix també adquireix identitat artística pròpia amb les obres de Matthias Grünewald, Hans Holbein i, els citats anteriorment com gravadors, Albrecht Dürer i Albrecht Altdorfer.

L'exposició que presenta la Fundació "la Caixa", tot i que recull una selecció d'obres dels artistes més representatius de l'època, gira entorn d'Albrecht Dürer (Nurenberg, 1417-1528), conegut a Espanya com Alberto Durero, creador que simbolitza com cap altre les tendències artístiques del seu temps.

Amb motiu de l'exposició s'han programat tres conferències. La primera el 7 de març, a les 19:30 h, a càrrec de l'historiador Gabriel Llompart; la segona el 18 d'abril, a les 19:30 h, pronunciada pel professor de l'Universitat de València Felipe Jerez Moliner; i la tercera el 16 de maig, a les 19:30 h, amb la intervenció de Joan Barbarà, membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
 

Activitats educatives entorn de l'exposició

Inscripció prèvia al telèfon 971 17 85 12

Visita-taller per a grups escolars
Horari a concertar de dimarts a divendres per a grups de 25 alumnes a partir de 8 anys.

Visita comentada per al públic en general
De dimarts a dissabte, a les 18:00 h

Bocabadart. Itineraris d'art per a famílies
Per a grups de 25 persones els dissabtes 9 de març, 13 d'abril i 18 de maig.
 

Més informació

Fundació "la Caixa"
Plaça de Weyler, 3
07001 Palma
Telèfon: 971 17 85 00
Fax: 971 72 21 20
e.mail: ccpalma.fundacio@lacaixa.es
http://fundacio.lacaixa.es

Horari
De dimarts a dissabte, de 10:00 a 21:00 h
Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 h
Dilluns, tancat

Entrada gratuïta

Foto: Portada del tríptic de la mostra editat per "la Caixa".
 
Data de publicació: 05/03/2002

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat