Anar directament al contingut

Nadal a Palma

Nadal a Palma
La ciutat de Palma ofereix durant el Nadal una àmplia oferta d'activitats: mercats, betlems, concerts, animació de carrer...

Els tradicionals mercats nadalencs estaran instal·lats de nou a la plaça d'Espanya i a la plaça Major fins el dia de Reis. També se celebrarà un Mercat solidari a benefici des Refugi, de l'11 al 13 de desembre, al Casal Balaguer.

Quant als betlems, es poden visitar el Betlem Articulat instal·lat de forma permanent al Poble Espanyol; el Betlem Napolità del segle XVIII que també de forma permanent s'exposa al Palau March, el Betlem del Claustre de Sant Antoniet, que s'inaugurarà el dia 10 de desembre; el tradicional Betlem dels oficis antics que ja es pot visitar al vestíbul de l'Ajuntament de Palma; un Betlem Contemporani a càrrec de Ramon Company, que s'exposa a Can Marquès fins el dia 5 de gener; i el Betlem de les Caputxines que podrà visitar-se del 16 de desembre a l'11 de gener. Altres betlems que també es poden visitar són el de l'Església de l'Anunciació de la Sang, el  Betlem del segle XVIII a la capella del Sagrat Cor de la Basílica de Sant Francesc, el Betlem del segle XIX a la capella de Santa Catalina Tomàs del Convent de Santa Magdalena, el Betlem del Convent de Santa Clara, el Betlem de l'Associació de Betlemistes de Palma al Mercat de Santa Catalina, i un Betlem de paper al Museu de Mallorca. I com a novetat, el betlem artesà de l'Associació de Betlemistes Francesc Rosselló que romandrà exposat al Centre Cultural la Misericòrdia del 10 de desembre a l'11 de gener.

D'altra banda, a diferents llocs de la ciutat, es duran a terme representacions de Betlem vivent i diverses activitats d'animació de carrer, com ara una cercavila a càrrec del grup Wonderbrass o una trobada d'Escoletes de Ball de Bot, el dissabte 20 de desembre. Destaca especialment la revetla i campanades de cap d'any a la Plaça de Cort i la Cavalcada de Reis, el dia 5 de gener.

Pel que fa als concerts, l'oferta és molt àmplia. El dissabte 20 de desembre, a les 21:00 h, en el marc de la Temporada de l'Orquestra Simfònica de Balears "Ciutat de Palma", la Coral Universitat de les Illes Balears, les corals filials i diversos solistes, sota la direcció de Joan Company, oferiran el tradicional Concert de Nadal a l'Auditòrium de Palma. El diumenge, 21 de desembre, a les 19:00 h, a l'Auditori del Conservatori Superior de Música de Balears, se celebrarà el concert de Nadal dels Cors de la Fundació Teatre Principal de Palma. El mateix diumenge 21 a les 21:30 h tendrà lloc a la Basílica de Sant Francesc el Concert de Nadal de la Fundació "la Caixa", on el grup Gabrieli Consort & Players interpretarà obres de Marc-Antoine Charpentier. I el dilluns 22 de desembre a les 20:00 h la Camerata "Sa Nostra" oferirà un Concert de Nadal a l'Auditori del Centre de Cultura "Sa Nostra" de Palma.

D'altra banda, l'Ajuntament de Palma ha organitzat com de costum tota un sèrie de concerts de Nadal a càrrec de la Banda Municipal de Música de Palma, l'Agrupació Musical del Camp Redó i la Banda de Música de S'Almudaina que tendran lloc a la Plaça d'Espanya entre el 17 i el 21 de desembre; a més dels concerts de nadales organitzats per la Federació de Corals de Mallorca i les Joventuts Musicals de Palma que se celebraran al carrer el dia 22, a diversos llocs del centre de la ciutat, finalitzant amb un concert especial a les 19:00 h a l'església de Santa Eulàlia. També cal destacar els concerts de gospel que oferirà el grup The Sisters el dia 27 a les 19:00 h al vestíbul de Cort, el dia 28 a les 20:00 h al Centre Cultural de s'Escorxador, i el dia 29 a la mateixa hora a l'església de Sant Antoniet.

Foto © BalearWeb
 
Data de publicació: 09/12/2003

© 1996-2020 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat