Anar directament al contingut

50 anys d'escoltisme a Mallorca

50 anys d'escoltisme a Mallorca

Eladi Homs i Maria Ferret iniciaren el moviment escolta l'any 1956.

El Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM) compleix enguany 50 anys de la seva creaciˇ. Per tal de celebrar aquest aniversari, el MEGM ha preparat l'exposiciˇ "50 anys d'escoltisme a Mallorca" que pot visitar-se fins el 27 de gener a la capella del centre cultural la Miseric˛rdia de Palma. La mostra fa un recorregut per la hist˛ria del moviment escolta a Mallorca mitjanšant uns cinquanta plafons i diferents objectes i publicacions. Coincidint amb l'exposiciˇ el dijous 26 de gener, a les 20:00 h, tendrÓ lloc a la sala d'actes de la Miseric˛rdia una taula rodona entorn el 50 aniversari, moderada per Bernat Joan, catedrÓtic de Teoria i Hist˛ria de l'Educaciˇ, en la qual hi participaran Miquel March, Rosa Amengual i Esteve Homs.

Robert Baden-Powell fundÓ l'any 1907 a Anglaterra l'escoltisme com a moviment infantil i juvenil. El moviment escolta (scout) es va estendre rÓpidament per tot el mˇn i l'any 1956 arribÓ a Mallorca de la mÓ d'Eladi Homs i Maria Ferret. L'any 1993 es constituÝ la Fundaciˇ Maria Ferret, vinculada estatutÓriament al MEGM, amb l'objectiu de promoure activitats formatives, culturals i de lleure. Durant aquests cinquanta anys de presŔncia a l'illa uns 40.000 nins i joves han format part de les diferents agrupacions que conformen el MEGM.

Foto ę MallorcaWeb / BalearWeb

 
Data de publicaciˇ: 23/01/2006

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat