Anar directament al contingut

Eleccions al Consell de Mallorca

Eleccions al Consell de Mallorca

Es presenten 11 candidatures.

NOVETATS EN LES ELECCIONS ALS CONSELLS INSULARS

El recentment reformat Estatut d'autonomia de les Illes Balears ha introduït dues novetats importants en les eleccions als consells insulars que se celebraran el proper 27 de maig. La primera és la creació del Consell Insular de Formentera, fins ara inclòs en el d'Eivissa, que serà integrat pels regidors que resultin elegits a les eleccions locals a l'Ajuntament de Formentera. L'altra novetat és que els consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa estaran formats pels consellers elegits a les respectives circumscripcions per sufragi universal directe. Això comporta que a partir d'aquestes eleccions aquests consells insulars ja no estaran integrats pels diputats del Parlament elegits a cada circumscripció insular, sinó que els electors de cada illa votaran en una llista independent els candidats a conseller del seu consell insular.

CANDIDATURES PRESENTADES AL CONSELL DE MALLORCA

Per cobrir els 33 llocs de conseller al Consell de Mallorca es presenten un total d'11 candidatures. D'aquestes només 4 varen obtenir representació a l'anterior legislatura: Partit Popular amb Maria Rosa Estaràs Ferragut com a cap de llista (obtingueren 16 consellers), PSIB-PSOE amb Francina Armengol Socias (9 consellers), Bloc per Mallorca amb Joana Lluïsa Mascaró Melià (3 PSM-EN + 2 EU = 5 consellers), i Unió Mallorquina amb Maria Antònia Munar Riutort (3 consellers). Les altres 7 candidatures presentades són Partido Balear amb Miguel Angel Estaràs Gelabert com a cap de llista, Clau de Mallorca amb Pedro Duran Suasi, Treballadors per la Democràcia amb Antonio Juan Julve, Agrupación Social Independiente (ASI) amb Joaquín Rabasco Ferreira, Ciudadanos en Blanco amb Aquiles Antonio Balle Blanes, Partit Illenc de ses Illes Balears amb Carmen Valcaneras Bujosa, i Unió des Poble Balear amb David Gil de Paz.

NOTÍCIES RELACIONADES

CATEGORIES RELACIONADES AL DIRECTORI DE WEBS:

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 26/04/2007

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat