Anar directament al contingut

  • Català
  • Español
  • English
  • Deutsch

Centenars de persones reclamen el retorn de TV3

Centenars de persones reclamen el retorn de TV3

L'OCB omple el Centre Cultural Sa Nostra.

Avui, dijous, 18 de juny, a les 19:30 h, al Centre Cultural de Sa Nostra, l'Obra Cultural Balear ha fet l'acte públic "Volem televisions en la nostra llengua: totes!", per reivindicar la lliure recepció de televisions en català a les Balears. La convocatòria ha tengut un suport massiu de la societat mallorquina que ha omplert l'espai on es feia l'activitat. Centenars de persones han reclamat poder veure sense problemes tots els canals televisius en la nostra llengua. Segons l'entitat, els problemes que hi ha hagut durant els darrers temps (primer la retallada dels continguts de TV3, després la substitució de TV3 per TV3CAT i, finalment, l'amenaça de desaparició del Canal 33), fan necessària una reacció ciutadana.

L'OCB ha convidat especialment a participar en l'acte als socis de l'associació Voltor, que varen fer possible l'any 1985 la recepció a Balears de les televisions de Catalunya i del País Valencià gràcies a la compra d'accions de 10.000 pessetes d'aquell temps. Precisament, els socis fundadors de l'associació han fet públic el manifest "Exigim que ens tornin TV3, C33 i Punt2!", que demana el retorn a la normalitat en la recepció de tots els canals en la nostra llengua. L'ha llegit, en nom d'ells, Maties Oliver, president durant molts d’anys de Voltor.

En el decurs de l'acte hi ha hagut parlaments d'Ignasi Ribas, president de la junta directiva de l'OCB que va impulsar la recepció de TV3 i soci fundador de Voltor, i de Jaume Mateu, actual president de l'Obra Cultural Balear. A més, el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, Antoni Gisbert, ha explicat als assistents la Iniciativa Legislativa Popular que ha posat en marxa juntament amb altres associacions per modificar la llei estatal de comunicacions i garantir la lliure circulació del senyal televisiu entre les comunitats autònomes que comparteixen la mateixa llengua. Per cloure l'acte, el glosador Macià Ferrer ha fet una glosa sobre la qüestió.

Es pot veure el manifest a www.ocb.cat

 
Data de publicació: 18/06/2009

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat