Anar directament al contingut

Sant Pere, patró dels pescadors

Sant Pere, patró dels pescadors

Festes a Alaró, Andratx, Colònia de Sant Pere...

Seguint el calendari festiu de l'estiu, després de les festes de Sant Joan, se celebren les festes de Sant Pere, entorn del dia 29 de juny. Així, aquests dies hi haurà festes a Alaró, Andratx, Búger, Colònia de Sant Pere, Escorca, Esporles, Port d'Alcúdia, Port de Sóller, Palma...

Les festes d'Alaró, conegudes com les festes de Los Damunt, comencaran el divendres 26 de juny a les 19:30 h amb un passacarrers. El programa d'actes (PDF), que inclou la tradicional mostra de cuina, finalitzarà el dilluns 29 de juny amb un castell de focs.

El plat fort de les festes d'Andratx (PDF) és la revetla del dissabte 27 amb Tomeu Penya, entre altres. Però també destaca la representació de l'Òpera la Traviatta, el dimarts 23 i el dijous 25 a la Clastra del Castell de Son Mas.

Pel que fa a Esporles, les festes començaran el 23 de juny i es prolongaran fins el 30 del mateix mes.

Als pobles costaners, com són la Colònia de Sant Pere, el Port d'Alcúdia i el Port de Sollér, el mar serà un element destacat de les festes. A la Colònia de Sant Pere (PDF), el dilluns 29 després de la missa de les 19:00 h se celebrarà la tradicional processó marítima. Els actes es prolongaran fins el 12 de juliol amb tot un seguit de revetlles, concerts i altres activitats culturals i esportives.

A Alcúdia la festa del patró dels pescadors també tendrà un marcat caràcter mariner. Així, el dilluns 29 dia de Sant Pere se celebrarà una processó marítima amb les barques engalanades per l'ocasió. El programa d'actes enllaça amb les festes de la Mare de Déu de la Victòria que se celebren a l'ermita del mateix nom els dies 1 i 2 de juliol.

A Sóller, se sol fer una processó marinera de Sant Pere el capvespre del 28, en comptes del dia de Sant Pere. I a Palma, el dia 29, també se celebra la tradicional processó marinera de Sant Pere, organitzada per la confraria de pescadors. La sortida té lloc cap a les 19:00 h, al Moll Vell del port de Palma.

 
Data de publicació: 21/06/2009

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat