Anar directament al contingut

Mercat i Fira de Sineu

Mercat i Fira de Sineu: Foto 1
Mercat i Fira de Sineu
  • Mercat i Fira de Sineu: Foto 1
  • Mercat i Fira de Sineu: Foto 2
  • Mercat i Fira de Sineu: Foto 3
  • Mercat i Fira de Sineu: Foto 4
  • Mercat i Fira de Sineu: Foto 5
  • Mercat i Fira de Sineu: Foto 6
  • Mercat i Fira de Sineu: Foto 7
  • Mercat i Fira de Sineu: Foto 8

La vila de Sineu celebra cada dimecres al matí el seu mercat setmanal. Instaurat l'any 1306 pel rei Jaume II, el mercat de Sineu ha estat històricament un dels més importants que es celebren a l'illa. Sineu i els altres pobles de la comarca del Pla de Mallorca s'han dedicat tradicionalment a l'agricultura i a la ramaderia i aquest mercat ha estat al llarg del temps el principal punt d'intercanvi comercial de la pagesia mallorquina. Tot i que actualment ha perdut bona part del seu caràcter pagés i ja són pocs els animals que s'hi poden veure, el mercat de Sineu continua essent el principal lloc de trobada de la gent de la comarca, havent-se convertit en el darrers anys en un important atractiu turístic del municipi. Les parades s'instal·len a la plaça de l'església, a la plaça del Fossar i pels carrers dels voltants. Entre les mercaderies, a més d'alguns animals, hi ha fruites, verdures, formatges, sabates, roba i productes diversos d'artesania. Durant el mercat, com mana la tradició, els bars del poble s'omplen de gent per berenar degustant algun plat de cuina popular com ara el frit.

Sineu també celebra cada primer diumenge de maig Sa Fira, tradicional mostra agrícola, ramadera i artesanal que atreu un gran nombre de visitants del Pla de Mallorca i de tota l'illa. Establerta l'any 1318 per privilegi del rei Sanç, és la fira més antiga de Mallorca. A més de les parades habituals del mercat setmanal del dimecres, a la fira s'hi exposen animals de races autòctones, maquinària agrícola i vehicles. També s'istal·len atraccions pròpies de fira i es realitzen activitats diverses com un concurs de ca de bestiar i una subhasta de porc negre.

Des de l'any 2003, el segon diumenge de desembre, la vila de Sineu celebra una altra fira. Es tracta de la Fira de Sant Tomàs- Mostra de les Matances, que té per objectiu potenciar el producte estrella de les matances: la sobrassada.

El recorregut pels carrers i plaçes de Sineu permet conèixer diferents indrets d'interès com l'Església parroquial de Santa Maria, l'antic Palau dels Reis de Mallorca, l'antic Hospital o el Convent dels Mínims, actualment seu de l'Ajuntament. A la plaça del Fossar són d'especial interès l'abeurador, el pou des Triquet, el monument al ciclista Francesc Alomar i el mercat cobert.

 
Última actualització: 25/11/2004

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat