Anar directament al contingut

El portaavions "George Washington" a Palma

El portaavions "George Washington" a Palma
El portaavions "George Washington" té prevista l'arribada al port de Palma demà, dia 5 de desembre. Per aquest motiu, el director executiu de Greenpeace Espanya, Xavier Pastor, s'ha adreçat per correu electrònic al president del Govern Balear Francesc Antich, a la consellera de Medi Ambient Margalida Rosselló, al vicepresident Pere Sampol i al conseller Eberhard Grosske per reclamar que el Govern Balear s'oposi formalment a la presència, en aigües de la Badia de Palma, del portaavions nuclear nord-americà "USS George Washington".

Segons l'organització ecologista, aquesta embarcació, propulsada per energia atòmica, està dotada de dos reactors de 100 MW, esdevenint portadora de dues centrals nuclears flotants. Greenpeace opina que el risc que comporta el "George Washington" és el doble del que presenta el submarí "Tireless", que té el sistema nuclear avariat i des de fa mesos constitueix un perill potencial per als habitants de Gibraltar i tota la zona d'Algesires.

D'altra banda, activistes de Greenpeace han portat avui al Batlle de Bilbao, Iñaki Azkuna, una mostra de les cendres produïdes per la incineradora de residus de Son Reus a Mallorca, per demanar-li que abandoni el projecte Zabalgarbi, a Artigas (Bilbao). Els voluntaris han desplegat una pancarta amb el lema “No a la incineradora de Zabalgarbi”, en euskera i castellà.

Foto © U.S. Navy: Portaavions USS George Washington (CVN 73)

ACTUALITZACIÓ (05/12/2000)

Des de primeres hores del matí, activistes de Greenpeace a bord de llanxes pneumàtiques i amb el suport del veler Greenpeace VI-Zorba, estan obstaculitzant a la Badia de Palma les maniobres per fondejar el portaavions nuclear nord-americà “George Washington”.

D'altra banda, el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, ha tramès una carta a les màximes autoritats de l'Estat, en la qual manifesta el rebuig i la protesta del Govern per la presència del portaavions "George Washington" a la badia de Palma.

ÚLTIMA HORA (05/12/2000)

Després de més de 6 hores de protesta pacífica, la Guardia Civil ha obligat, disparant pilotes de goma, els activistes de Greenpeace a desistir en la seva acció d'obstaculitzar mitjançant dues llanxes pneumàtiques les maniobres per fondejar el portaavions a la badia de Palma. Efectius de la Guàrdia Civil han pujat al veler "Greenpeace VI-Zorba", procedint a una inspecció de l'embarcació i sol·licitud de documentació.
 
Data de publicació: 04/12/2000

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat