Anar directament al contingut

Declarat el Parc natural de la Península de Llevant

Declarat el Parc natural de la Península de Llevant
El Parc Natural de la Península de Llevant és converteix en l'espai protegit més gran de les Illes Balears i el primer on es tendrà en compte, a més de la preservació de l'entorn natural, la reactivació de l'activitat econòmica de la zona.

El Govern de les Illes Balears, reunit en Consell de Govern, ha aprovat avui, a proposta de la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, el Decret pel qual es declara el "Parc Natural de la Península de Llevant i les Reserves Naturals de Cap Farrutx i Cap des Freu".

Segons l'articulat del decret aprovat, el Parc Natural de la Península de Llevant, ubicat  en els termes municipals d'Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç des Cardassar i Santa Margalida, té una extensió aproximada de 21.507 Ha, de les quals 16.232 Ha són terrestres i 5.275 Ha són marines. Una bona part del territori afectat per la declaració ja contava amb un cert grau de protecció des de l'any 1991 al ésser declarat àrea d'especial protecció per la Llei d'Espais Naturals.

La nova normativa declara dins l'àmbit del Parc Natural dues Reserves Naturals, la del Cap Farrutx (Artà), amb  una extensió aproximada de 252 Ha, i la del Cap des Freu (Capdepera), amb una extensió aproximada de 13 Ha. A més, el decret estableix Àrees de protecció paisatgística, no considerades Parc Natural, amb l'objectiu de protegir la perifèria de la zona.

D'altra banda, el Govern ha aprovat definitivament el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de Llevant, normativa que, juntament amb el futur Pla Rector d'Ús i Gestió, regularà el Parc Natural.

El GOB ha felicitat en un comunicat de premsa el Govern "per aquesta important passa en la protecció del nostre patrimoni natural". Segons l'organització ecologista, "la declaració del Parc de Llevant marca un abans i un després en la protecció d'espais naturals a les Illes Balears". El GOB finalitza el seu comunicat animant el Govern a dedicar, des d'avui mateix, els esforços necessaris per declarar el Parc de la Serra de Tramuntana durant aquesta legislatura, compromís del Pacte de Progrés.

Més informació:
- Conselleria de Medi Ambient
 
Data de publicació: 09/11/2001

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat