Anar directament al contingut

"Mallorquins, estrangers i forasters", de Jacqueline Waldren

"Mallorquins, estrangers i forasters", de Jacqueline Waldren

El Centre de Informació i Promoció de la Cultura Escrita a Mallorca (CIPCEM) acollirà el proper dimarts, 19 de febrer, a les 20:00 h, la presentació del llibre "Mallorquins, estrangers i forasters", de Jacqueline Waldren. El nou llibre, publicat per Editorial Moll, serà presentat per l'autora i per l'escriptor Gabriel Janer Manila.

L'antropòloga americana Jacqueline Waldren fa més de quaranta anys que viu a Deià i analitza en aquesta obra l'impacte que ha tingut l'arribada d'estrangers i forasters, que des del segle XIX s'han vingut instal·lat al poble per viure-hi. L'autora mostra com, al llarg de més d'un segle, "mallorquins, "estrangers" i "forasters" han evolucionat, adaptant-se a les circumstàncies provocades per les migracions, les guerres, els canvis polítics, el progrés tecnològic i el turisme.

Jacqueline Waldren ja va publicar l'any 1996 un llibre en anglès abordant la mateixa temàtica titulat "Insiders and outsiders. Paradise and reality in Mallorca".

Foto © Arxiu BalearWeb: Jacqueline Waldren

 
Data de publicació: 13/02/2002

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat